John Stones on avannut Pep Guardiolan hänelle asettamia vaatimuksia uudessa roolissaan Manchester Cityssä.

Stones, 28, on pelannut viime aikoina topparin sijaan kutospaikan roolia keskikentän pohjalla. Englannin maajoukkuepuolustaja valittiin tiistain Mestarien liigan puolivälierien 3-0-voitossa Bayern Münchenia vastan ottelun parhaaksi pelaajaksi.

Stones myöntää uuden roolin vaatineen totuttautumista. Uutta opittavaa on riittänyt.

– Siinä on ollut minulle paljon opittavaa. Sijoittumista, epäitsekkyyttä ja ymmärrystä, milloin luoda tilaa muille, Stones selitti BT Sportille.

– Se ei tule luonnollisesti, mutta opin koko ajan ja annan nyt itseni ensin joukkueelle. Kyse on pallon saamisesta, itsensä ilmaisusta ja tilanteiden lukemisesta. Mitä vain manageri pyytää minulta. Me teemme töitä sen eteen päivittäin harjoituksissa.

Stones on työskennellyt jo seitsemän vuoden ajan Guardiolan alaisuudessa. Puolustaja saapui kesällä 2016 Cityyn Evertonista.

– Tiedän mitä hän vaatii minulta. Hän ei laittaisi minua siihen rooliin, jos en sopisi siihen. Sen jälkeen kyse on vain suunnitelman toteuttamisesta, omiin kykyihin uskomisesta ja yrittää tehdä kaikkensa joukkueen eteen, Stones lisäsi.

LUE MYÖS!