West Ham on ruvennut etsimään potentiaalista korvaajaa managerilleen David Moyesille, kertoo Guardian.

Hammers on luottanut skottimanageriin heikoista tuloksista huolimatta, mutta seuran kärsivällisyys alkaa olla koetuksella, ja hänen odotetaan lähtevän ensi kesänä.

West Ham on käyttänyt tämän kauden hankintoihinsa lähes 200 miljoonaa euroa, mutta joukkue on Valioliigassa putoamistaistelussa. Kirjoitushetkellä Moyesin suojatit ovat Valioliigassa 15. sijalla, neljän pisteen päässä putoamisviivasta.

Guardianin mukaan Lillen päävalmentaja Paulo Fonseca on yksi West Hamin ehdokkaista Moyesin korvaajaksi. Portugalilainen Fonseca, 50, oli siirtyä Ironsin peräsimeen jo vuonna 2018, kun Moyes lähti viimeksi seurasta. Valinta osui kuitenkin tuolloin Manuel Pellegriniin.

Lillen lisäksi Fonseca on luotsannut urallaan myös muun muassa Portoa, Šah’tar Donetskia ja AS Romaa. Toissa vuonna hän oli ehdolla Tottenhamin peräsimeen, mutta diili kaatui viime hetkillä.

Fonsecan ja Lillen sopimus on voimassa vielä ensi kauden, joten West Hamin olisi neuvoteltava hänen siirrostaan ranskalaisseuran kanssa. Lille on Ligue 1:ssä viidentenä, kun seitsemän kierrosta on pelaamatta.

West Hamin odotetaan harkitsevan tehtävään myös Chelseasta potkut saanutta Graham Potteria sekä Leicesteristä lähtenyttä Brendan Rodgersia.

Moyes saattaa säästyä potkuilta, jos hän pitää West Hamin Valioliigassa ja johdattaa joukkueensa Konferenssiliigan voittoon, mikä tarkoittaisi pääsyä ensi kauden Eurooppa-liigaan.

West Ham on edennyt Konferenssiliigassa puolivälieriin, joiden ensimmäisessä osassa se pelasi belgialaisen Gentin vieraana 1-1-tasapelin. Otteluparin voittaja selviää torstaina Lontoossa.

Transfer News Live

@DeadlineDayLive
🚨 West Ham have identified three potential replacements for David Moyes, who is expected to leave at the end of the season:

🇵🇹 Paulo Fonseca
🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Graham Potter
🇬🇧 Brendan Rodgers

(Source: @JacobSteinberg)

Linkki twiittiin.