Manchester City eteni keskiviikkoiltana Mestarien liigan välieriin.

Se voitti puolivälierissä Bayern Münchenin yhteismaalein 4-1. Avausosa päättyi Manchester Cityn 3-0 -voittoon ja keskiviikkona päädyttiin 1-1 -tasapeliin.

Manchester City kohtaa välierissä Mestarien liigan hallitsevan mestarin Real Madridin.

Joukkueet kohtasivat toisensa myös viime kaudella turnauksen välierävaiheessa. Manchester City oli tuolloin vain muutaman minuutin päässä finaalipaikasta, mutta Real Madrid iski loppuhetkillä kolme maalia, nappasi finaalipaikan ja lopulta voitti koko turnauksen.

Manchester Cityn päävalmentaja Pep Guardiola tiedostaa, miten vakuuttava Real Madrid on ollut Mestarien liigassa jo vuosien ajan.

– Eilen luin Real Madridin olleen viimeisen 13 vuoden aikana 11 kertaa Mestarien liigan välierissä. Me olemme selviytyneet sinne kolmesti peräkkäin ja meistä se tuntuu uskomattomalta. Maailman jokaisella seuralla on se fiilis, että jos haluat voittaa Mestarien liigan, on sinun nimesi oltava Real Madrid. Ennen se oli Barcelona ja nyt se on Real Madrid.

– Kyse ei ole Mestarien liigan voittamisesta, vaan sen yrittämisestä. Jos yrität sitä monta kertaa, ehkä joskus onnistut voittamaan sen.

Bayernin kotistadion Allianz Arena on Guardiolalle tuttu paikka. Guardiola valmensi Bayernia vuodet 2013-16. Guardiola oli tyytyväinen joukkueensa peliesitykseen.

– Tunnen tämän stadionin ja sen, miten kannattajat ja Bayern uskovat nousuun ja prässäävät aggressiivisesti. Puolustimme hyvin omaa boksiamme. Mielestäni olemme kehittyneet siinä viime kauteen verrattaessa. Erling Haalandin viimeistely oli todella hieno.

– Avausottelun tulos Manchesterissa oli upea, mutta meillä oli täällä paljon hävittävää. Olemme jo kokeneita tässä kilpailussa ja pelaajat tuntevat sen. Kärsimme avausjaksolla etenkin Kingsley Comanin kanssa. Bayernilla oli muutama hyvä maalipaikka ennen pilkkua, mutta puolustimme hyvin. Toinen jakso oli paljon parempi.