Tottenham hävisi sunnuntaina Valioliigassa Newcastlelle peräti 1-6.

Newcastle johti ottelua 21 minuutin jälkeen tyylipuhtaasti 5-0.

Tottenham on Valioliigassa viidentenä. Paikka ensi kauden Mestarien liigaan on kiven alla, sillä neljäntenä oleva Manchester United on kuuden pisteen päässä Tottenhamista. Lisäksi Manchester United on pelannut kaksi ottelua Tottenhamia vähemmän.

TalkSPORT haastatteli Tottenhamin ex-luotsi Harry Redknappia. Redknappin mukaan Tottenhamin alakulo johtuu jatkuvista valmentajanvaihdoksista ja huonosta rekrytoinnista.

– He vaihtavat edelleen jatkuvasti valmentajaa. Tottenhamilla on ollut lukuisia valmentajia viime vuosina. Tottenhamin rekrytointi on ollut huonoa. He ovat hankkineet 4-5 uutta oikeaa laitapuolustajaa, eivätkä he ole edelleenkään löytäneet sellaista vaihtoehtoa, joihin he olisivat tyytyväisiä. Lisäksi Tottenham on hankkinut yllin kyllin vasempia laitapuolustajia. Mielestäni rekrytointi on seuran ongelma. Seura vaihtaa koko ajan valmentajaa, mutta heidän pitäisi hankkia parempia pelaajia. Tämä ei vain riitä.

Redknappin mukaan Tottenham on käyttänyt liikaa rahaa huonoihin hankintoihin. Puheenjohtaja Daniel Levy on pestannut huippuvalmentajia, mutta rahaa on mennyt valtavia määriä turhiin pelaajiin.

– Levy on tuonut seuraan huippuvalmentajia. Hän on hakenut parhaat mahdolliset valmentajat seuraan. Tottenham on mielestäni neljänneksi tai viidenneksi eniten rahaa käyttänyt seura Valioliigassa viimeisen viiden vuoden aikana.

– Tottenham on hankkinut pelaajia. Richarlison maksoi 58 miljoonaa euroa ja hän istuu penkillä. Hän ei mahdu edes joukkueeseen. Joten seura on käyttänyt rahaa, mutta sitä ei ole käytetty oikein. Se on seuran ongelma. Rekrytointi on ollut huonoa. He ovat rekrytoineet, mutta eivät ole onnistuneet siinä. Se on avainasemassa. Seuran on kehitettävä sitä. Valmensi joukkuetta sitten kuka tahansa.