Newcastle voitti Tottenhamin sunnuntaina Valioliigassa 6-1. Newcastle johti ottelua 21 minuutin jälkeen peräti 5-0.

Tottenhamia loppukauden ajan valmentava Antonio Conten entinen apuvalmentaja Cristian Stellini ei kyennyt selittämään joukkueensa surkeaa peliesitystä.

– Minulla ei ole sanoja selittääkseni tällaista esitystä. Ensimmäiset 25 minuuttia oli huonointa jalkapalloa, mitä olen koskaan nähnyt, Stellini viittasi joukkueensa peliesitykseen.

Stellini peluutti neljän puolustuslinjaa sunnuntaina. Se oli poikkeavaa, sillä Tottenham on pelannut koko kauden kolmella topparilla.

– Toivon, että formaation muuttaminen, jonka piti antaa meille energiaa, oli väärä ratkaisu, koska jos se oli sellainen, on se vastuullani. Pelasimme neljän puolustuslinjalla ja jos se oli syy tähän, on se minun virheeni.

– Olin vielä apuvalmentaja neljä ottelua sitten. Tämä oli tietenkin surkea peliesitys. 21 minuutissa vastustaja laukoi viidesti ja teki kaikista maalin. On vaikea löytää pahempaa alkua otteluun kuin tämä, mutta siihen on syynsä. Meidän on vain löydettävä ne syyt. Jos kyse on pelitavasta, on se helpompaa muuttaa. Muutamme formaatiota jälleen ja näemme tuloksen. Jos kyse ei olekaan siitä, on meidän analysoitava tilanne.

Tottenham on Valioliigassa viidentenä. Manchester United on kuuden pisteen päässä Mestarien liigaan oikeuttavalla neljännellä sijalla. Lisäksi se on pelannut kaksi ottelua Tottenhamia vähemmän.