– Chicago Bullsin Michael Jordan ansaitsi rahansa, koska hän oli se joka ratkaisi ottelut. Kun paineet kasvoivat annettiin hänelle pallo ratkaisevissa tilanteissa. Tässä Arsenalissa sen on oltava Bukayo Saka. Häneltä löytyy erityistä talenttia nousta tärkeillä hetkillä sankariksi, kertoi Kolo Touré Daily Mailille.

Touré on kaksinkertainen Valioliiga-mestari. Ensimmäisen mestaruutensa hän voitti Arsenalissa kaudella 2003-2004 ja toisen Manchester Cityssä 2011-2012. Kun Tourélta kysyttiin mahtuisiko kukaan nykyjoukkueen pelaajista Arséne Wengerin ”The Invincibles” -joukkueeseen, vastaus tuli nopeasti.

– Ehdottomasti Saka. Hän ”kävelisi suoraan” Arséne Wengerin ryhmään.

Thierry Henry oli uskomaton. Hän kantoi aina joukkuettamme ja puski meitä eteenpäin. Pukukopissa puoliajoilla hän potki asioita ja huusi meille. Se oli pelottavaa, mutta hänestä näki uskomattoman voitontahdon määrän ja intohimon. Hän tekisi mitä tahansa joukkueen menestyksen eteen, muisteli Touré.

– Sakalta löytyy intohimoa, halua, tekniikkaa. Hänellä on kaikki mitä tarvitaan. Me rakastamme, kun ottelu on tasainen ja yksi pelaaja uskaltaa haluta pallon jalkaansa ja paineiden alla tehdä ratkaisuja. Tulevien otteluiden aikana hänen on näytettävä, että iällä ei ole merkitystä. Kaikki on kiinni taidosta ja halusta.

Seuraavana vastassa on Manchester City. Ottelu jota Arsenal ei saa hävitä, ellei halua antaa mestaruutta Cityn omiin käsiin. Touré myöntää mieluummin olevan Cityn leirissä tällä hetkellä.

– Heillä on momentum. Arsenalin pelaajia stressaa todella paljon. Heillä on lipsunut ote nyt kolme ottelua putkeen. He miettivät hädissään Cityn ottavan heidät kiinni. Kun juokset eteenpäin ja katsot taaksepäin, vauhtisi hidastuu, totesi Touré.

Nämä pelaajat haluavat näyttää vanhalle joukkueellensa mitä he menettivät

Vaikka Touré ei kertonut suosikkiaan keskiviikkoillaksi, ennustaa hän Pep Guardiolan ryhmän olevan liian kova vastus Mikel Artetan joukkueelle, joka joutuu kohtaamaan Erling Haalandin ja muun Cityn hyökkäyksen ilman avaustoppariaan William Salibaa.

Touré oli Cityn joukkueessa sinä päivänä, kun Emmanuel Adebayor juoksi koko kentän lävitse tuulettamaan Arsenal-kannattajien eteen Cityn 4-2-voitossa. Touré oli ensimmäinen, joka saapui toisessa päässä polville liukuneen Adebayorin luokse.

– Pelin hetkessä täytyy myöntää, että olin yhtä intohimoinen kuin Adebayor, Touré naurahti.

– Kun pelaat vanhaa joukkuettasi vastaan, haluat näyttää heille kuinka paljon he kaipaavat sinua. Sitä me kaikki halusimme näyttää, Adebayor vain vähän enemmän kuin muut.

Touré ennustelee etenkin Gabriel Jesusin ja Oleksandr Zintshenkon haluavan rokottaa vanhaa joukkuettaan. Molemmat pelurit jäivät Pep Guardiolan suunnitelmien ulkopuolelle.

– Nämä kaksi pelaajaa haluavat satuttaa Cityä, ja näyttää, miten suuren virheen he tekivät luopuessaan meistä.

– Jesus katsoo Erling Haalandia ja ajattelee, että he hankkivat hänet korvaamaan minut? Hän on huippupelaaja, mutta minä näytän heille. Zintshenkolla sama. Ajattelitte, että olen vain roolipelaaja? Haluan näyttää olevani parempi kuin kukaan pelaajistanne.

– He tulevat antamaan kaikkensa. Zintshenko on kauden alusta saakka ollut se, joka herättää joukkueensa henkiin, koska hän haluaa Cityn jäävän nuolemaan näppejään.

Juokseeko tällä kertaa Jesus läpi kentän City fanien eteen Adebayorin tavoin, mikäli hän tekee maalin?

– En usko hänen tekevän niin. On vain yksi Adebayor, nauroi Touré.

Kauden odotetuin ottelu Manchester City – Arsenal potkaistaan käyntiin Etihadilla keskiviikkona klo 22. Ottelun voit katsoa Viaplaylta.

Lue myös