David Moyes on syyttänyt VAR-järjestelmää ”epäkunnioituksesta” West Hamia kohtaan, kun videotuomarit jättivät mahdollisen rangaistuspotkun kokonaan tarkistamatta keskiviikkoillan Valioliiga-ottelussa Liverpoolia vastaan.

West Ham hävisi Liverpoolille 1–2-lukemin, kun Cody Gakpon ja Joel Matipin osumat riittivät kumoamaan Lucas Paquetán avausjakson johto-osuman Lontoossa.

Moyesia jäi kuitenkin hiertämään VAR:n päätös olla puuttumatta loppuhetkien tilanteeseen, jossa Liverpoolin keskikenttämies Thiago Alcantara näytti käsitelleen palloa rangaistusalueen sisällä.

Artikkeli jatkuu upotusten jälkeen. Videon tilanteesta voit katsoa myös täältä.

Sky Sports Premier League

@SkySportsPL
"The hardest thing to take is the disrespect from VAR" 😤

David Moyes was NOT happy after VAR failed to award a penalty following a handball incident involving Thiago Alcantara ⬇️

VAR-tuomari Neil Swarbrick katsoi, ettei tapausta kannattanut tarkistaa kentän laidalta, koska Thiago oli kaatumassa maahan yrittäessään katkaista Danny Ingsin syöttöä.

Moyes ei kuitenkaan selitystä sulattanut.

– Luultavasti he tulevat kertomaan jotain roskaa siitä, että hänen piti katkaista kaatumisensa. Jos kuitenkin itse heittäytyy, on oma vika, että heittäytyy, eikä hallitse taklausta, Moyes sanoi pelin jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

– Voit tietysti tukea putoamistasi laskemalla kätesi alas, mutta kun hyökkäät kohti palloa, se mitätöi mielestäni kaiken, mitä he puhuvat putoamisen katkaisemisesta.

– Minusta se on rangaistuspotku. Mielestäni vaikeinta tässä on vastaanottaa VAR:n epäkunnioitus. Se, että VAR ei edes sanonut tuomarille, että tätä kannattaisi ehkä katsoa.

– Olen yllättynyt. Jollain VAR:ssa ei ollut tarpeeksi jalkapallotietämystä ymmärtääkseen, että tämä voisi olla lähellä rangaistuspotkua.

West Ham on tappionsa myötä viiden pisteen päässä putoamisvyöhykkeestä. Lauantaina seura matkustaa toiselle puolelle Lontoota Crystal Palacen vieraaksi.

LUE MYÖS!