Arsenalin manageri Mikel Arteta sanoo, että hänen joukkueensa on katsottava peiliin keskiviikon valtaisan takaiskun jälkeen.

Tykkimiehet kärsi Manchester Citylle vieraskentällä 1-4-tappion Valioliigassa. Artetan joukkue johtaa yhä sarjaa kahden pisteen erolla Cityyn, mutta manchesterilaiset ovat pelanneet kaksi ottelua vähemmän.

Mestariehdokkaiden kuntokäyrät osoittavat Arsenalin kannalta huolestuttatavasti täysin eri suuntiin. City on nyt jo seitsemän sarjapelin voittoputkessa, kun taas lontoolaiset ovat jääneet ilman voittoa neljässä edellisessä ottelussaan (1 tappio, 3 tasapeliä).

Vaikka Arsenal ja Manchester City ovat olleet tällä kaudella Valioliigassa täysin omassa luokassaan, keskiviikkona niiden välillä oli merkittävä tasoero. Arteta myönsi, että voitto meni täysin oikealle joukkueelle.

– Analyysi on selvä, parempi joukkue voitti pelin. He olivat luultavasti parhaimmillaan, erityisesti ensimmäisellä puoliajalla, emmekä me olleet lähelläkään omaa tasoamme. Kun näin tapahtuu, erosta tulee liian suuri, sanoi Arteta Sky Sportsin mukaan.

– Ensimmäisten 30 minuutin emme tehneet mitään niistä perusasioista, jotka on tehtävä poikkeuksellista joukkuetta vastaan mitä tulee kilpailemiseen, kaksinkamppailujen voittamiseen, pelin ymmärtämiseen. Meitä rangaistiin ja meitä olisi voitu rangaista vielä enemmän.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

Football Daily

@footballdaily
🔙 Arsenal have officially qualified for the Champions League next season for the first time since 2016

Brighton’s defeat confirms their spot ✅

Artetan mukaan Arsenal oli alusta asti ongelmissa, koska City tuli otteluun terävästi ja Arsenal ei.

– He olivat parempia jokaisella osa-alueella. He olivat aggressiivisempia, pitivät palloa paremmin, voittivat jokaisen kaksinkamppailun. Saimme ajettua heidät kulmiin, ja sitten kahdella syötöllä he pääsivät maalillemme. He ansaitsivat voittaa pelin, koska he olivat parempia.

Arteta arvelee, että Arsenalin on pakko voittaa viimeiset viisi peliään, jotta sillä olisi edes sauma taistella vielä mestaruudesta.

– Uskon niin. Ensin meidän on kannustettava pelaajat uudestaan ylös, koska tätä on vaikea niellä.

– Meidän on hyväksyttävä totuus, se on paras tapa siirtyä eteenpäin. Meillä ei ollut ikinä mahdollisuutta voittaa tätä peliä. Meidän on kehityttävä, oltava parempia ja riittävän nöyriä.

– Me tiesimme, että meidän pitäisi pystyä parhaimpaamme joukkueena ja yksilötasolla [voittaaksemme Cityn]. Siihen tarvitaan 11 pelaajaa. Tänään me olimme kaukana heidän tasostaan.