Arsenal isännöi tänään, tiistaina, Chelseaa Valioliigassa.

Tykkimiehet voi voitolla nousta takaisin Valioliigan piikkipaikalle, ohi Manchester Cityn, joka on iltaan lähdettäessä pelannut ottelun vähemmän kuin Arsenal.

Chelsea vuorostaan on sarjataulukossa 12. sijalla, lähempänä putoamisviivaa kuin europelipaikkoja.

Kauden aiemmassa keskinäisessä kohtaamisessa Arsenal voitti Chelsean vieraskentällä 1-0 Gabrielin maalilla.

Kuntopuntari (Valioliiga)

Poissaolijat

Arsenal

Takehiro Tomiyasu (polvivamma)
Mohamed Elneny (polvivamma)
William Saliba (selkävamma)

Chelsea

Armando Broja (polvivamma)
Kalidou Koulibaly (reisivamma)
Mason Mount (lonkkavamma)
Marc Cucurella (reisivamma)
Reece James (reisivamma)
Marcus Bettinelli (loukkaantunut, ei tiedossa)

Arvioidut avaukset

Arsenal

Trossard, Jesus, Saka
Vieira, Partey, Ødegaard
Zintšenko, Gabriel, Holding, White
Ramsdale

Chelsea

Félix, Havertz, Sterling
Kovačić, Fernández, Gallagher
Chilwell, Silva, Fofana, Chalobah
Kepa

Valmentajien kommentit

Mikel Arteta, Arsenal

Arsenalin manageri Mikel Arteta on tyytyväinen siihen, että seurassa ei ole tyydytty juhlimaan paluuta Mestarien liigaan ensi kaudeksi. Manchester City pääsee etulyöntiasemassa kauden loppusuoralle voitettuaan Arsenalin viime viikolla, mutta Artetan mukaan hänen joukkueensa ei ole luovuttanut mestaruuden suhteen.

– Jos me haluamme olla säännöllisesti parhaiden joukossa, niin sellaista mentaliteettia me tarvitsemme, ja siitä olen pitänyt eniten viime päivinä.

– Me voimme yhä voittaa Valioliigan, koska meillä on viisi peliä jäljellä ja monia asioita voi vielä tapahtua. Meidän on unohdettava viime viikko, opittava siitä ja siirryttävä kannattajiemme kanssa seuraavaan otteluun, kotonamme pelattavaan Lontoon paikallisotteluun, jossa haluamme kääntää asiat oikeille raiteilleen.

Arteta tietää, että Chelsealla on kehno vaihe meneillään, mutta hän ei ole keskittynyt paikallisvastustajan viimeaikaisiin tuloksiin, vaan siihen, mitä Chelsea saattaa tehdä tiistaina.

– He tulevat Emiratesille voittamaan meitä. Heillä on mahtava manageri ja poikkeuksellisia pelaajia, joten on vaikea ennustaa, mitä he tekevät, koska he pystyvät pelaamaan monin eri tavoin eri pelaajien ja heidän ominaisuuksiensa kautta.

– Siitä tulee todella vaikea ottelu. Se on Lontoon paikallispeli, ja kummallakin joukkueella on todistettavaa.

Artikkeli jatkuu kuvan alla.

Mikel Artetan Arsenal palaa ensi kaudella Mestarien liigaan kuuden vuoden tauon jälkeen. Kuva: Getty Images

Frank Lampard, Chelsea

Chelsean väliaikaisvalmentaja Frank Lampard ei ole vielä löytänyt toimivaa sapluunaa joukkueelleen. Hän on hävinnyt kaikki tähänastiset viisi otteluaan, kun Mestarien liigan pelit lasketaan mukaan.

Stamford Bridgellä jo vuosina 2019-2021 valmentanut Lampard on kokeillut viime aikoina sekä kolmen että neljän puolustajan alakertaa, mutta lopputulos on ollut sama. Lampard sanoo, että hänen on saatava johdonmukaisuutta Chelsean pelaamiseen ilman, että hän jättää vastustajan vahvuudet ja heikkoudet huomioimatta.

– Managerien on välillä tehtävä kompromisseja. Meidän on tällä hetkellä tässä asemassamme tarkasteltava tiettyjä asioita ja todettava, että ”Okei, tuo ei toiminut kunnolla, joten me emme voi pelata noin avoimesti”. Aina ei ole absoluuttisia vastauksia.

– Haluaisin löytää tällä lyhyellä aikavälillä johdonmukaisuutta tekemiseemme, mutta se on ollut haastavaa näissä viidessä pelissä. Joskus tämä on palapelin kokoamista.

Lampard kehuu Arsenalia ja Mikel Artetaa seuran pitkäjänteisestä strategiasta, joka tuottaa nyt tulosta.

– Muistan, kun pelasimme Mikelin ensimmäisiä joukkueita vastaan, ja välillä hän peluutti viiden alakertaa, välillä neljän. Nyt heillä on todella selkeä identiteetti pelaamisessaan ja vahva visio siitä, millaisia pelaajia he haluavat hankkia.

– Voimmeko tehdä saman täällä Chelseassa? Kyllä. Vaatiiko se aikaa ja hyviä päätöksiä? Ehdottomasti.

Artikkeli jatkuu kuvan alla.

Frank Lampardin toinen pesti Chelsean puikoissa on alkanut historiallisen huonosti. Kuva: Getty Images

Televisiointi

Emirates pelattava ottelu alkaa kello 22.00 ja näkyy suorana V Sport 2 Suomi -kanavalta ja Elisa Viihde Viaplaysta. Pelin selostaa Mikko Innanen.

Viaplay Urheilu

@ViaplayUrheilu
Totiset paikat jatkuvat Arsenalin mestaruustaiston osalta, kun vieraaksi saapuu Chelsea.

Lähetys alkaa klo 21:50.

📺 Elisa Viihde Viaplay & V sport 2
🎙️ @hiihaata

#valioliiga