Barcelona hankki Raphinhan Leedsistä viime kesänä noin 60 miljoonalla eurolla. 

Raphinhan kausi Barcelonassa on ollut varsin vuoristoratamainen.

Barcelona-luotsi Xavi on antanut pelaajalle luottoa, mutta Raphinhan peliesitykset ovat olleet epätasaisia. Katalonialaismedian mukaan Barcelonan valmennusjohto on pettynyt Raphinhan mielenosoituksiin, kun pelaaja on otettu heikkojen peliesitysten jälkeen vaihtoon.

Barcelonan sisäpiiritoimittaja Gerard Romeron saamien tietojen mukaan Newcastle on ilmoittanut Barcelonalle olevansa valmis maksamaan 80 miljoonaa euroa Raphinhasta. Kyseessä on toistaiseksi verbaalinen, eikä kirjallinen tarjous.

Barcelona ei ole toistaiseksi päättänyt, mitä tehdä saadun tarjouksen kanssa. Barcelonan tavoite on saada tilaa palkkakattoonsa kesään mennessä. Raphinha on yksi joukkueen parhaiten palkatuista pelaajista.