Leeds on nimittänyt Sam Allardycen uudeksi managerikseen loppukauden sopimuksella.

Allardyce, 68, korvaa tehtävässä espanjalaisen Javi Gracian, joka ehti toimia tehtävässä vain 12 ottelun ajan.

Valmentajakonkari Allardyce on tutun haasteen edessä, sillä hänen tehtävänsä on säilyttää Leedsin paikka Valioliigassa. Joukkue on kirjoitushetkellä sarjassa 17. sijalla, putoamisviivan yläpuolella ainoastaan maalieronsa ansiosta.

Aiemmin urallaan Allardyce on luotsannut Valioliigassa Evertonia, Crystal Palacea, Sunderlandia, West Hamia, Blackburnia, Boltonia ja viimeksi West Bromwichia pari vuotta sitten. Sen jälkeen hän on ollut vailla töitä.

Lehtitietojen mukaan Allardyce voi kuitata loppukaudesta jopa kolme miljoonaa puntaa (noin 3,4 miljoonaa euroa), jos Leeds säilyy Valioliigassa.

Kauden viimeisissä otteluissaan Leeds kohtaa Manchester Cityn, Newcastlen, West Hamin ja Tottenhamin.

Tiistaina Leeds vahvisti, että sen urheilutoimenjohtaja Victor Orta on jättänyt seuran. Espanjalainen Orta, 44, siirtyi Leedsin palvelukseen kesällä 2017 ja oli panoksellaan nostamassa seuraa takaisin Valioliigaan, mutta hän oli saanut viime aikoina runsaasti kritiikkiä, kun valmentajat ovat vaihtuneet ja joukkue on toista kautta peräkkäin putoamistaistelussa.

Leeds United

@LUFC
📰 #LUFC can confirm Javi Gracia will leave the club, with our remaining four games overseen by experienced head coach Sam Allardyce. We thank Javi and his team for their efforts under difficult circumstances.

Linkki twiittiin.