Teemu Pukki jätti jäähyväisensä Norwichissa uransa parhaille jalkapallovuosille. Viiden vuoden mittainen yhteinen tie tuli maanantaina päätökseen Mestaruussarjan päätöskierroksen 0-1-tappiossa Blackpoolia vastaan.

Pukki, 33, siirtyi Norwichiin kesällä 2018 ilmaissiirrolla Tanskassa Bröndbyssä päättyneen sopimuksen jälkeen. Suomalaishyökkääjä oli nostamassa Kanarialinnut kahdesti Valioliigaan.

Tunnelmat olivat kaihoisat Pukin asteltua viimeisen kerran pois Carrow Roadin nurmelta.

– Oli hienoa saada sellaiset jäähyväiset kannattajilta ja joukkuetovereilta. Se oli vaikeinta jättää kenttä viimeistä kertaa. Itkin hieman, mutta tiesin tämän tulevan tapahtumaan, Pukki tunnelmoi Canaries TV:lle.

– Tulen muistamaan kaksi nousuamme ja mahdollisuuteni pelata Valioliigassa ikuisesti. Pelasin viimeiset viisi vuotta Norwichissa parasta jalkapalloani.

Pukkia jäi harmittamaan, että viimeinen jäähyväismaali jäi Carrow Roadilla saamatta. Kauden maalisaldo jäi kymmeneen osumaan.

– Halusin niin paljon tehdä maalin tänään. Nyt ei kuitenkaan ollut sen aika, Pukki summasi.

Myös Norwichin päävalmentaja David Wagner olisi suonut Pukille viimeisen maalinsa.

– Hän ei pystynyt valitettavasti viimeistelemään niistä paikoistaan. Sitä pystyi huomaamaan, että muut pelaajat halusivat hänen tekevän sen maalin. Joskus me etsimme häntä boksissa, vaikka olisimme voineet olla itsekkäämpiäkin, Wagner summasi.

LUE MYÖS!