Manchester United -legenda Roy Keane listasi kaksi kauden tärkeintä ottelua, jotka maksoivat Arsenalille mestaruuden.

Tykkimiehet saivat kylmää kyytiä sunnuntaina, kun Roberto De Zerbin luotsaama Brighton nappasi täydet pisteet Emiratesilla maalein 3-0. Manchester Cityn voi jo nyt käytännössä kruunata mestariksi. City on neljä pistettä Arsenalia edellä ja se on pelannut myös yhden ottelun vähemmän.

Arsenal oli sarjan kärjessä pitkään, mutta viimeisen kuukauden aikana vahva ote mestaruudesta on päässyt lipsumaan. 2-2- sekä 3-3-tasapelit West Hamia ja Southamptonia vastaan olivat Keanen mielestä erittäin ratkaisevia mestaruuden kannalta.

– Kun katsoo viimeistä viittä, kuutta viikkoa, West Ham- ja Southampton-ottelut nousevat mielestäni pinnalle, Keane kertoi Sky Sportsille.

– He hävisivät Citylle ja pudottivat pisteitä Liverpoolille. Sellaista kuitenkin sattuu. He ovat voittaneet tällä kaudella 25 ottelua ja se on hieno saavutus, mutta nuo kaksi ottelua [West Ham ja Southampton] puskivat heitä alemmas.

– Näimme joukkueen, joka näytti fyysisesti sekä henkisesti päihitetyiltä, Keane kuvaili Arsenalia sunnuntain Brighton tappion jälkeen.

– Loppujen lopuksi Arsenalilta ei löydy samanlaista voimaa ja syvyyttä joukkueesta mitä Manchester Cityltä löytyy. Heillä ei vain riittänyt loppuun saakka. Niin yksinkertaista se on.

– He tarvitsevat neljä tai viisi uutta pelaajaa, mutta se on helpommin sanottu kuin tehty. Uusien pelaajien täytyy olla joukkueen pelityyliin sopivia. Jos Arsenal pääsee uudelleen tähän tilanteeseen, he tarvitsevat syvemmän joukkueen pitääkseen kiinni mestaruudesta loppuun asti.

LUE MYÖS