Arsenalin nuori hyökkääjä Folarin Balogun on päättänyt edustaa jatkossa Yhdysvaltojen maajoukkuetta, hyläten tulevaisuutensa Englannin väreissä.

FIFA vahvisti tiistaina, että se on hyväksynyt Yhdysvaltain jalkapalloliiton pyynnön muuttaa Balogunin maajoukkuekelpoisuus Englannilta USA:lle.

Balogun, joka on pelannut tämän kauden lainalla ranskalaisseura Reimsissä, ehti pelata Englannin U21-maajoukkuessa 13 kertaa ja tehdä seitsemän maalia.

21-vuotias syntyi kuitenkin Brooklynissa, vaikka hänen nigerialaisvanhempansa olivat asuneet jo silloin Lontoossa.

– Vanhempani olivat siellä lomalla muutaman kuukauden, koska meillä on perhettä New Yorkissa, Balogun kertoi hiljattain Ligue 1:n verkkosivuilla.

– Mutta hyvin pian syntymäni jälkeen muutimme kaikki takaisin Lontooseen. Lontoo on minun kaupunkini, siellä olen kasvanut, siellä ovat ystäväni, ja jos minulta kysytään, mistä olen kotoisin, sanon olevani englantilainen. Mutta kyllä, olen sekoitus kaikkia näitä kulttuureja.

ESPN FC

@ESPNFC
FIFA has approved a request by the U.S. Soccer Federation to change Folarin Balogun's national eligibility from England.

Arsenalin kirjoilla vuodesta 2011 lähtien ollut hyökkääjä on nauttinut todellisesta läpimurtokaudesta Ranskassa.

Reimsin lainakärki on maalannut 19 kertaa Ligue 1:ssä tällä kaudella, taistellen pitkän aikaa maalikuninkuudesta Kylian Mbappén kanssa. PSG-tähti johtaa kuitenkin nyt maalipörssiä 26 osumalla.