Valioliiga on julkistanut ehdokkaansa kauden parhaiden pelaajien ja valmentajan kategorioihin.

Kauden parhaan pelaajan voittajasuosikki on Manchester Cityn tähtihyökkääjä Erling Haaland, 22, joka on pelannut sensaatiomaisen debyyttikauden Valioliigassa.

Haaland on iskenyt 33 ottelussa ennätykselliset 36 osumaa ja tarjoillut päälle seitsemän maalisyöttöä. Hänen lisäkseen Citystä on ehdolla myös viime kauden voittaja Kevin de Bruyne, 31.

Myös Arsenalista on kaksi nimeä ehdolla kauden parhaaksi pelaajaksi: Martin Ødegaard, 24, ja Bukayo Saka, 21. Muut ehdokkaat ovat Tottenhamin Harry Kane, 29, Manchester Unitedin Marcus Rashford, 25, ja Newcastlen Kieran Trippier, 32.

Haaland, Ødegaard ja Saka ovat lisäksi ehdolla myös kauden parhaaksi nuoreksi pelaajaksi. Arsenalista ehdolla on myös Gabriel Martinelli, 21. Listan täydentävät Newcastlen Sven Botman, 23, ja Alexander Isak, 23, sekä Brightonin Moisés Caicedo, 21, ja Alexis Mac Allister, 24.

Kauden parhaaksi manageriksi ovat ehdolla Arsenalin Mikel Arteta, Brightonin Roberto De Zerbi, Aston Villan Unai Emery, Manchester Cityn Pep Guardiola, Newcastlen Eddie Howe ja Fulhamin Marco Silva.

Jokaisen kategorian voittaja valitaan kannattajien ja asiantuntijapaneelin yhteisäänillä. Kannattajilla on ensi maanantaihin klo 14:ään asti aikaa äänestää suosikkejaan Valioliigan sivuilla.

Premier League

@premierleague
Introducing your nominees for @EASPORTSFIFA Player of the Season! 🏅

🔵 @KevinDeBruyne
🔵 @ErlingHaaland
⚪️ @HKane
🔴 Martin Odegaard
👹 @MarcusRashford
🔴 @BukayoSaka87
🏁 @trippier2

#PLAwards | 🗳️ preml.ge/pots23