Crystal Palacen manageri Roy Hodgson toivoo, että joukkueen ykköstähti, laitahyökkääjä Wilfried Zaha jatkaa seurassa.

Siirtohuhuissa Zahaa, 30, on viety jo monen vuoden ajan muualle, eikä hän ole itsekään peitellyt lähtöhalujaan. Palace ei ole kuitenkaan halunnut luopua kultakimpaleestaan ilman merkittävää siirtokorvausta.

Tulevana kesänä Palace on voimaton estämään Zahan lähtöä, jos Norsunluurannikon maajoukkuepelaaja haluaa pois. Hänen sopimuksensa on nimittäin päättymässä, joten Zaha on vapaa vaihtamaan seuraa ilman siirtokorvausta, ellei uutta diiliä synny.

Lehtitietojen mukaan Palace on tarjonnut Zahalle uutta sopimusta ennätyksellisellä 230 000 euron viikkopalkalla. Zaha on jo nyt Palacen seurahistorian parhaiten palkattu pelaaja 150 000 euron viikkotienesteillään. Huhujen mukaan hänen tilannettaan seuraavat myös Arsenal ja ranskalainen Marseille

– Seura on keskustellut hänen kanssaan [uudesta sopimuksesta], ja nuo keskustelut jatkuvat vielä, kommentoi Hodgson Sky Sportsin mukaan.

– En tiedä yhtään, miten ne päättyvät tai kuinka pitkällä ne ovat. Palacen kannattajana voin vain toivoa, että hänet nähdään pelaamassa Crystal Palacessa tämän kauden jälkeen, mutta minä en pysty antamaan lisätietoa tai päivitystä tilanteesta.

Hodgson toivoo, että Zaha näkee Crystal Palacessa saman potentiaalin kuin hän.

– Hän on jo jättänyt ison perinnön esityksillään vuosien varrella ja nousemalla akatemiasta edustusjoukkueeseen.

– Kyse on enemmän siitä, millaisena hän näkee tulevaisuutensa ja missä hän haluaisi sen tulevaisuuden olevan.

Zaha liittyi Crystal Palacen akatemiaan 12-vuotiaana ja teki läpimurtonsa edustusjoukkueessa ennen kuin siirtyi Manchester Unitediin vuonna 2013. Ura Old Traffordilla ei lähtenyt odotetunlaiseen lentoon, ja Zaha palasi Palaceen alkuvuodesta 2015, mistä lähtien hän on pysynyt Selhurst Parkilla.

Kaikkiaan Zaha on pelannut Crystal Palacessa 458 ottelua tehden niissä yhteensä 90 maalia ja syöttäen 76. Takareisivamman takia häntä ei todennäköisesti nähdä kentällä enää tällä kaudella.