Liverpool on pyytänyt Englannin ammattilaisjalkapallon ottelutuomareista vastaava elimeltä (PGMOL) selitystä kahdesta päätöksestä viime lauantain sarjaottelustaan Aston Villaa vastaan, kertoo BBC.

Punapaidat pelasivat kauden viimeisessä kotiottelussaan 1-1-tasapelin Villan kanssa. Tappio olisi lopullisesti päättänyt Liverpoolin unelmat pääsystä Mestarien liigaan, joskin sen saumat ovat yhä todella pienet.

Liverpool on kysynyt PGMOL:lta, miksi Villan puolustajaa Tyrone Mingsiä ei ajettu ulos rikkeestään Cody Gakpoa vastaan ja miksi Gakpon maali hylättiin paitsion takia.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

ESPN FC

@ESPNFC
This challenge by Mings on Gakpo left a mark 😳

There was a VAR check for a potential red card but nothing was given.

Kotijoukkue luuli tulleensa tasoihin jo 55. minuutilla, kun Gakpo tökkäsi pallon sisään pelaajaröykkiön keskeltä, mutta maali hylättiin videotarkistuksen jälkeen paitsion takia.

Liverpoolin Luis Díaz puski palloa, joka tuli Villan Ezri Konsan kautta Liverpoolin Virgil van Dijkille ennen Gakpon osumaa. Tuomaristo katsoi, että Konsa ei pelannut palloa tarkoituksellisesti ja siksi van Dijk oli paitsiossa Díazin puskusta.

Van Dijk sanoi ottelun jälkeen, että hänellä ei ollut hajuakaan, miksi maali hylättiin.

– En ymmärtänyt, mitä oli meneillään. Kysyin [neljänneltä tuomarilta] Michael Oliverilta kentän laidalla, ja ilmeisesti kyse oli siitä, pelasiko Villan pelaaja tarkoituksellisesti palloa tai jotain. Mutta minulla ei ole hajuakaan, oliko se niin vai ei.

– Minusta olisi hyvä, jos ensi kaudella voisimme kuulla, mistä he (tuomarit) keskustelevat, kaikki ympärillä olevat henkilöt, ja olla avoimia.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

101 Great Goals

@101greatgoals
Gakpo fires home... before the officials rule offside in the build-up

#LIVAVL

Liverpoolin managerin Jürgen Kloppin mielestä kumpikin päätös meni tuomareilta mönkään.

– En ole varma, oletteko nähneet Codya, mutta hänellä on kolme massiivista jälkeä rinnassaan. Sitä ei voi tehdä tekemättä kunnon virhettä.

– Kysyin tuomarilta, miksi paitsiomaali oli paitsiomaali. Paitsiotilanteiden pitäisi olla aika selviä. Hän selitti minulle, että se on subjektiivinen päätös. Hänen mielestään se oli puolustajan tahaton teko, minun mielestäni se oli [tahallinen].