Liverpool on vahvistanut nimittäneensä saksalaisen Jörg Schmadtken uudeksi urheilutoimenjohtajakseen.

Schmadtke, 59, on aiemmin toiminut vastaavissa tehtävissä Kölnissä, Hannoverissa, Alemannia Aachenissa ja viimeksi Wolfsburgissa, josta hän lähti alkuvuonna.

Liverpoolin uusi urheilutoimenjohtaja aloittaa tehtävässään tällä viikolla. Hänen edeltäjänsä Julian Ward on jättämässä Liverpoolin työskenneltyään Anfieldilla yli vuosikymmenen.

Ward, 41, nousi Liverpoolin urheilutoimenjohtajaksi viime kesänä arvostetun Michael Edwardsin tilalle, mutta hän ilmoitti vain kuukausia myöhemmin, että jättää tehtävänsä tämän kauden päätyttyä.

– Jörg tulee työskentelemään jalkapallo-osastomme kanssa sen jatkaessa Jürgen Kloppin tukemista, mikä vastaa jatkuvaa pyrkimystämme kasvattaa ja kehittää seuraa kaikilla osa-alueilla, kommentoi Liverpoolin omistavan Fenway Sports Groupin puheenjohtaja Mike Gordon.

Guardianin mukaan Schmadtke on liittynyt Liverpooliin ”lyhyellä” sopimuksella, mutta hän saattaa jatkaa seurassa pidempäänkin, jos kaikki osapuolet ovat tyytyväisiä.

Schmadtken siirto Liverpooliin on ollut julkinen salaisuus jo kuukauden päivät, mutta nimitystä voidaan pitää silti yllättävänä. Vaikka Schmadtkella onkin vankka kokemus urheilujohtamisesta, Liverpool on täysin eri kokoluokan seura kuin hänen aiemmat työnantajansa.

Schmadtke on tullut tunnetuksi urheilujohtajana, joka saa tuloksia aikaan rajallisellakin budjetilla, mutta hänelläkin on ollut isot hutinsa, kuten Victor Osimhenin myyminen 3,5 miljoonalla eurolla. Nigerialaiskärki kaupattiin heti samana kesänä eteenpäin moninkertaisella summalla ja tänä vuonna hänen on povattu lähtevän Napolista jopa sadan miljoonan euron siirrolla.

Lisäksi Schmadtke on saanut maineen seurapomona, jolla on mennyt sukset ristiin muutamankin valmentajan kanssa. Kaiken kaikkiaan hän ei ollut ensimmäisten veikkausten joukossa, kun asiantuntijapiireissä ruvettiin arvuuttelemaan, kuka tulee jatkamaan Edwardsin ja Wardin kehuttua työtä.