Porton maalivahtia Diogo Costaa viedään huhuissa Manchester Unitediin. Koska Valioliigan kilpailuasetelma on melko laaja ja tiukka, yksittäiset selvät puutteet joukkueen pelissä voivat kallistaa edun vastustajalle, ainakin pidemmällä aikavälillä. Monet pitävät Unitedin nykyistä maalivahtia David De Geaa niin epävarmana, että hän on ikään kuin kääntynyt itseään vastaan eikä hänen vaihtamisensa olisi joukkueelle pahitteeksi.

Vuodesta 2021 lähtien Costan, 23, arvo siirtomarkkinoilla on tasaisesti noussut. Nykyisin puhutaan noin 40–60 miljoonasta eurosta. Arvio vaihtelee hieman lähteestä riippuen, mutta joka tapauksessa on kyse merkittävästi suuremmasta euromäärästä kuin De Gean tapauksessa.

– Se on sitä internetiä, sanoi Costa sunnuntaina Evening Standardin mukaan, kun häneltä kysyttiin mahdollisesta siirrosta.

– On onni ja kunnia pelata suosikkiseuralleni [Portolle].

– Muut puhuvat, mitä puhuvat. [Huhujen taustalla] ei ole mitään konkreettista. Minulla on sopimus vuoteen 2027 ja toivon voivani jatkaa [täällä], katsotaan.

Costa päästi 22 maalia 33 otteluun tällä kaudella Portugalin pääsarjassa. FBref.comin tilastojen perusteella hän torjuu laukauksia varmemmin, rakentaa peliä paremmin ja osallistuu peliin kaikin puolin enemmän kuin De Gea.