Manchester City kohtaa Internazionalen lauantai-iltana Mestarien liigan finaalissa.

Inter-hyökkääjä Edin Dzeko on tuttu pelaaja Manchester Citylle.

Dzeko pelasi Manchester Cityssä vuodet 2011-15. Dzeko voitti Manchester Cityssä kahdesti Valioliigan mestaruuden ja kertaalleen FA Cupin. 189 ottelussa syntyi 72 maalia ja 38 maalisyöttöä.

BT Sportin jalkapalloasiantuntija ja Manchester Cityn entinen pelaaja Joleon Lescott haastatteli Dzekoa. Kaksikko pelasi samaan aikaan Manchester Cityssä.

– Olen 37-vuotias ja tämä on urani ensimmäinen ja todennäköisesti viimeinen Mestarien liigan finaalini. Haluan ehdottomasti nauttia tästä. Meillä on ollut hyvä kausi Mestarien liigassa, mutta ei niin hyvä Serie A:ssa. Olemme silti voittaneet Coppa Italian ja Supercoppan. Mestarien liigan finaalissa entisen seurani kohtaaminen on minulle iso juttu. Odotan sitä innolla, sillä minulla on faneja molemmilta puolilta. En voisi toivoa enempää.

Manchester City voitti Valioliigan mestaruuden keväällä 2012. Mestaruus ratkesi kauden viimeisessä ottelussa. Manchester Cityn oli voitettava kotonaan QPR voittaakseen mestaruuden. Dzeko tasoitti ottelun muutama minuutti ennen päätösvihellystä ja Sergio Agüero iski voittomaalin juuri ennen lisäajan loppua.

– Olimme suuri osa Manchester Cityn alkua, joka oli mielestäni kaikista tärkeintä aikaa. Tiedän, mitä merkitsin seuralle ja kannattajille. Se Agüeron maali oli kuin helpotus ja toi meille mestaruuden niin monen vuoden jälkeen. On normaalia, että tuollainen maali merkitsee kaikkea mahdollista. Minun maalini oli yhtä tärkeä, mutta kenties ihmiset eivät puhu siitä yhtä paljon. On tärkeää, että itse tiedän, miten tärkeä se maali oli Manchester Citylle ja koko seuran historialle.

LUE MYÖS