Patrick Vieira on ehdolla Valioliigasta pudonneen Leedsin manageriksi, kertoo Guardian.

Vieira, 46, luotsasi viimeksi Crystal Palacea, josta hän sai kenkää maaliskuussa. Debyyttikaudellaan ranskalaislegenda sai runsaasti kehuja, mutta hänen jaksonsa Palacessa päättyi heikkoon tulosputkeen.

Leedsin seurajohto pitää valmentajaehdokkaille viimeiset haastattelut tällä viikolla. Vieiran lisäksi tehtävään ovat ehdolla myös Daniel Farke ja Scott Parker, mutta ranskalaisluotsi on tämänhetkisen tiedon mukaan vaihtoehto numero yksi.

Päättyneellä kaudella Leeds pelasi Valioliigassa neljän eri valmentajan alaisuudessa. Jesse Marsch sai kenkää helmikuun alussa, minkä jälkeen pelastusoperaatiota kävivät vuorotellen vetämässä pätkäpesteillä Michael Skubala, Javi Gracia ja Sam Allardyce.

Valmentajavaihdokset eivät kuitenkaan tuoneet toivottua tulosta, sillä Leeds tuli Valioliigassa viimeistä edelliseksi ja putosi siten Mestaruussarjaan. Tämänkertainen visiitti pääsarjatasolla kesti kolme kautta.

Linkki twiittiin.