Wolverhampton on vahvistanut, että sen keskikenttäpelaaja Rúben Neves siirtyy saudiarabialaiseen Al-Hilaliin.

Athleticin mukaan Wolves saa kapteenistaan 55 miljoonan euron siirtokorvauksen, seurahistoriansa ennätyssumman.

Neves, 26, siirtyi Englantiin kesällä 2017 kasvattajaseurastaan Portosta, kun Wolves pelasi vielä Mestaruussarjassa. Vuotta myöhemmin Wolves aloitti tähän päivään jatkuneen taipaleensa Valioliigassa.

Portugalin A-maajoukkueessa 41 kertaa esiintynyt Neves pelasi Wolvesin paidassa 253 ottelua.

– Kaikki Wolvesissa haluavat kiittää Rúbenia kaikesta siitä, mitä hän on tehnyt seuran hyväksi kuuden vuoden aikana. Ei ainoastaan hänen ponnisteluistaan ja sitoutumisestaan pelaajana, vaan myös ihmisenä kentän ulkopuolella, kommentoi Wolvesin urheilutoimenjohtaja Matt Hobbs seuran tiedotteessa.

– Rúben on ruumiillistuma kaikesta siitä, mitä etsitään, kun yritetään tuoda pelaajia jalkapalloseuraan: johtaja, nöyrä mies ja äärimmäisen lahjakas jalkapalloilija, joka vei Wolvesin eri tasolle.

– Hän oli osa tämän seuran hienoa aikakautta, ja häntä tullaan pitämään yhtenä kaikkien aikojen parhaista pelaajistamme. Olemme kiitollisia kaikesta siitä, mitä hän on tehnyt Wolvesin eteen, ja toivotamme hänelle ja hänen perheelleen kaikkea hyvää tulevaisuuteen.

Neves liittyy osaksi kohuttua Euroopasta poistuvien jalkapalloilijoiden joukkoa, joka on päättänyt lähteä harjoittamaan ammattiaan Saudi-Arabiaan tähtitieteellisten sopimusten perässä.

Portugalilaistaituria on pidetty siinä mielessä poikkeuksena joukon muihin pelaajiin, että hän on vielä uransa parhaassa iässä ja hänellä olisi huhujen mukaan ollut ottajia myös Euroopan huippuseuroissa.

Wolves

@Wolves
Ruben Neves’ six year stay at the club has come to an end.

🗞🤝

Linkki twiittiin.