Bournemouth on vahvistanut hankkineensa laitahyökkääjä Justin Kluivertin AS Romasta.

Athleticin mukaan Roma kuittaa siirrosta bonusten myötä 11,6 miljoonaa euroa. Kluivert, 24, on solminut uuden seuransa kanssa viiden vuoden sopimuksen.

Valioliigaan halunnut hollantilaislaituri on Bournemouthin ensimmäinen hankinta tänä kesänä päävalmentaja Andoni Iraolan lisäksi.

Kluivert teki läpimurtonsa kasvattajaseurassaan Ajaxissa, josta hän siirtyi Romaan kesällä 2018. Hän on kiertänyt viime vuosina lainalla RB Leipzigissa, OGC Nicessa ja Valenciasssa, jolle hän teki päättyneellä kaudella 29 otteluun kahdeksan maalia.

Viime kesänä Kluivert oli lähellä siirtoa Fulhamiin, mutta hän ei saanut työlupaa Englantiin.

– Olemme iloisia saadessamme Justinin ensimmäiseksi hankinnaksemme ennen uutta kautta. Häntä himoitsivat monet seurat eri puolilla Eurooppaa, ja hänen tulonsa on merkki hänen kunnianhimostaan, joka vastaa meidän kunnianhimoamme, kommentoi Bournemouthin toimitusjohtaja Neill Blake seuran tiedotteessa.

– Justin on jännittävä ja monipuolinen hyökkääjä, joka taitaa maalinteon. Hän on vauhdikas, suoraviivainen ja teknisesti taitava.

– Vaikka Justin täytti vasta hiljattain 24 vuotta, hänellä on runsaasti kokemusta, ja hän on pelannut korkeimmalla tasolla viidessä eri maassa. Hän on pelannut myös Mestarien liigassa, Eurooppa-liigassa ja kotimaansa A-maajoukkueessa.

Kluivertin isä on hollantilainen hyökkääjälegenda Patrick Kluivert, joka edusti muun muassa Ajaxia, AC Milania, Barcelonaa ja Newcastlea urallaan.

AFC Bournemouth 🍒

@afcbournemouth
A very warm welcome to #afcb, @justinkluivert 🤝

Linkki twiittiin.