Chelsea on vahvistanut, että sen maalivahti Édouard Mendy siirtyy saudiarabialaiseen Al-Ahliin.

Mendy, 31, siirtyi Chelsean riveihin kesällä 2020 Rennesistä 24 miljoonalla eurolla ja torjui heti debyyttikaudellaan uuden joukkueensa Mestarien liigan voittoon.

Senegalin maajoukkuepelaaja lähti viime kauteen Chelseaan luottovahtina, mutta hän menetti loukkaantumisensa jälkeen paikkansa Kepa Arrizabalagalle, jolta hän itse vei ykköstorjujan tontin pari vuotta takaperin.

Chelsean ja Mendyn sopimusta olisi ollut jäljellä vielä kaksi vuotta.

Saudi-Arabia on viime aikoina houkutellut monia Euroopassa pelaavia tähtiä pääsarjaansa erittäin rahakkailla sopimuksilla. Mendyn lisäksi Chelseasta Lähi-Itään ovat lähteneet myös N’Golo Kanté (Al-Ittihad) ja Kalidou Koulibaly (Al-Hilal). Lisäksi Hakim Ziyechin odotetaan siirtyvän vielä Al-Nassrin riveihin.

Al-Ahli Saudi Club

@ALAHLI_FCEN
The Lion of Téranga protects our goal 🇸🇳🧤🔐

@edou_mendy_
#WelcomeMendy

Linkki twiittiin.