Manchester Unitedin manageri Erik ten Hag on estänyt varamaalivahtinsa Tom Heatonin siirron Valioliigan nousijajoukkue Lutoniin, kertoo Telegraph.

Heaton, 37, kysyi Unitedilta lupaa siirtoon, jotta hän voisi päästä pelaamaan vakituisesti Valioliigassa. Luton olisi toteuttanut hänen toiveensa, mutta manchesterilaisten oma maalivahtitilanne on niin sekava, että ten Hag ei halunnut päästä konkaritorjujaa pois.

Manchester Unitedin pitkäaikaisen ykkösvahdin David de Gean sopimus seuran kanssa on päättymässä tällä viikolla. Osapuolet ovat neuvotelleet kuukausia uudesta diilistä tuloksetta.

De Gea, 32, on tienannut Manchester Unitedissa noin 435 000 euroa viikossa, enemmän kuin yksikään toinen maalivahti maailmassa.

Brittimediassa uutisoitiin laajasti tällä viikolla, että de Gea suostui jo merkittävään palkanalennukseen, mutta sitten United veti tarjouksensa takaisin ja ehdotti hänelle vielä pienempää palkkaa. Tuoreimpaan ehdotukseen espanjalaistorjuja ei ole vielä vastannut.

De Gean tilanteen takia Manchester United ei uskalla luopua Heatonista, koska tällä hetkellä ei ole vielä tietoa, keitä kaikkia maalivahteja joukkueen vahvuudessa on ensi kaudella.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

Manchester Unitedissa ammattilaisuransa aloittanut Heaton palasi seuraan kesällä 2021 tehtyään pitkän uran eri puolilla Englantia. Hän on päässyt pelaamaan kahden vuoden aikana kolmessa ottelussa.

Heatonin ja de Gean lisäksi Unitedin riveistä löytyy Dean Henderson, joka pelasi viime kauden lainalla Nottingham Forestissa, mutta myös hänen tulevaisuutensa on hämärän peitossa. Henderson, 26, on tehnyt julkisesti selväksi, että hän ei halua jäädä kenenkään kirittäjäksi. Huhuissa yhtenä mahdollisuutena on pidetty paluuta Forestiin pysyvällä siirrolla.

Manchester United pitää silmällä myös maalivahteja muista seuroista. Pääehdokkaiden joukossa on tiettävästi Internazionalen André Onana, joka pelasi ten Hagin alaisuudessa aiemmin Ajaxissa.

Inter vaatii 27-vuotiaasta Onanasta 50-55 miljoonaa euroa. Siirtomarkkinoiden erikoistoimittajan Fabrizio Romanon mukaan United haluaa selvyyden de Gean tilanteeseen ennen kuin se päättää, mitä tehdä Onanan suhteen.

Fabrizio Romano

@FabrizioRomano
Manchester United had new direct talks to be informed on André Onana deal in the last 24 hours. He’s highly rated by Erik ten Hag. 🔴🇨🇲 #MUFC

Man Utd, still waiting to clarify David de Gea situation before deciding on official proposal.

Inter want at least €50/55m.