Manchester Unitedin odotetaan tekevän päätöksen hyökkääjästään Mason Greenwoodista ennen tulevan kauden alkua, kertoo Athletic.

Greenwood, 21, on ollut suljettuna ulos Unitedin toiminnasta 1,5 vuoden ajan häneen kohdistuneiden syytösten takia.

Tammikuun 2022 lopussa Suur-Manchester alueen poliisi pidätti Greenwoodin epäiltynä naisen raiskauksesta ja pahoinpitelystä. Nainen oli jakanut sosiaalisessa mediassa kuvamateriaalia ruhjeistaan ja äänitteen, jossa Mason-nimellä kutsuttu mies vaati uhkaavalla sävyllä seksiä naiselta, joka sanoi, että hän ei halua olla yhdynnässä.

Helmikuun 1. päivänä Greenwood pidätettiin edelleen epäiltynä seksuaalisesta väkivallasta ja tappouhkauksesta.

Hänet vapautettiin takuita vastaan, mutta viime lokakuussa Greenwood pidätettiin uudelleen, koska hänen väitettiin rikkoneen takuuehtojaan ottamalla yhteyttä häntä syyttäneeseen naiseen. Samana päivänä häntä syytettiin raiskauksen yrityksestä (lokakuu 2021), pahoinpitelystä, joka aiheutti ruumiinvamman (joulukuu 2021), sekä kontrolloivasta ja pakottavasta käytöksestä (marraskuu 2018).

Greenwood oli kaksi päivää tutkintavankeudessa, kunnes hänet vapautettiin takuita vastaan ehdoilla, joiden mukaan hän ei saanut ottaa yhteyttä todistajiin, mukaan lukien kantelijaan, ja hänen oli asuttava tietyssä osoitteessa.

Tämän vuoden helmikuussa kaikista Greenwoodia vastaan nostetuista syytteistä luovuttiin vedoten avaintodistajien vetäytymiseen ja ”esiin tulleeseen uuteen aineistoon”.

Nykyhetki

Greenwood on syytteistä luopumisesta huolimatta pysynyt sivussa Manchester Unitedin toiminnasta, koska seuran oma selvitys tapahtuneesta on yhä meneillään.

Manchester United aloittaa pre-seasoninsa tänään, torstaina, mutta Greenwood ei ole joukkueen mukana.

Athleticin mukaan tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että United pitää Greenwoodin sopimuksen voimassa. Se jättäisi vaihtoehdoiksi paluun joukkueen toimintaan tai hänen lähettämisensä lainalle. Greenwoodin diili on voimassa kesään 2025 saakka. Sopimuksen purkaminen toisi mukanaan omat hankaluutensa, koska Greenwoodilla ei ole enää oikeudellisesti vastattavaa.

Lopullista päätöstä ei ole kuitenkaan tehty. Tilanne on monimutkainen ja arkaluonteinen, ja Unitedin jalkapallopuolen ja kaupallisen osaston välillä on tiettävästi erimielisyyttä siitä, mitä pitäisi tehdä.

Jokainen maininta Greenwoodista herättää kiivaita reaktioita sosiaalisessa mediassa. Käytännössä kaikki hyökkääjän henkilökohtaiset tukijat luopuivat yhteistyösopimuksistaan hänen kanssaan, ja myös Unitedin sponsorit ovat välittäneet seuralle mielipiteensä hänen työsuhteestaan.

Artikkeli jatkuu kuvan alla.

Greenwood on pelannut Unitedissa 129 ottelua tehden niissä yhteensä 35 maalia. Kuva: Getty Images

Manageri Erik ten Hag on avoin sille, että Greenwood olisi jossain vaiheessa hänen joukkueessaan. Hollantilaisluotsin lopulliseen päätökseen vaikuttaa Unitedin sisäisen tutkinnan lopputulema, mutta managerin äänellä on seurassa painoarvoa.

Lopullisen päätöksen odotetaan kuuluvan toimitusjohtaja Richard Arnoldille yhdessä seuran osaomistajan Joel Glazerin kanssa.

United on tehnyt alustavia suunnitelmia siitä, miten Greenwood saataisiin integroitua joukkueeseen uudestaan, mutta sen tiedetään olevan äärimmäisen hankalaa. Lainasopimusta pidetään varteenotettavana vaihtoehtona, sillä sen avulla United voisi tarkkailla, millainen reaktio Greenwoodin esiintymisestä kentällä syntyy. Manchester United on saanut alustavia tiedusteluja lainapestistä muun muassa Italiasta.

The Athletic | Football

@TheAthleticFC
Pre-season at Manchester United begins today, but Mason Greenwood will not be involved.

A resolution to #MUFC's internal investigation into the forward is expected imminently.

Whatever decision they make will be scrutinised intensely

📝 @lauriewhitwell

theathletic.com/4668300/?sourc…
theathletic.com

Manchester United decision on Mason Greenwood finally expected before new season

As United’s disciplinary process nears its end, whatever the club decide to do now will be scrutinised intensely...

Linkki twiittiin.