Tottenham on vahvistanut hankkineensa laitahyökkääjä Manor Solomonin Šah’tar Donetskista.

Israelin maajoukkuelaituri on solminut Spursin kanssa viiden vuoden sopimuksen ja siirtyy tiettävästi ilman siirtokorvausta.

Viime kauden Solomon, 23, vietti lainalla Fulhamissa, jolle hän teki 24 ottelussa yhteensä viisi maalia.

Solomonin ja Šah’tar Donetskin sopimuksen oli määrä päättyä tämän vuoden lopussa, ja hänen odotettiin palaavan tänä kesänä Ukrainan suurseuraan. Šah’tar tarjosi Solomonille jatkosopimusta, mutta hän halusi jatkaa uraansa Valioliigassa.

Šah’tar Donetskin toimitusjohtaja Serhii Palkin sanoi viime kuussa ESPN:lle, että ukrainalaisjätti aloittaa oikeustoimet kaikkia seuroja kohtaan, jotka yrittävät hankkia sen pelaajia ilmaiseksi.

Teknisesti Solomon on saatavilla ilmaiseksi tänä kesänä, koska FIFA päätti toukokuussa, että kaikki Ukrainassa tai Venäjällä asuvat ulkomaalaispelaajat voivat keskeyttää sopimuksensa jälleen vuodeksi. FIFA teki ensimmäisen väliaikaisen päätöksensä asiasta maaliskuussa 2022 Venäjän hyökättyä Ukrainaan.

Koska Solomonin sopimus oli päättymässä joulukuun lopussa, ja se oli mahdollista keskeyttää vuodeksi, hän pystyy lehtitietojen mukaan siirtymään ilmaiseksi.

Tottenham ja Šah’tar Donetsk kohtaavat 6. elokuuta Lontoossa ystävyysottelussa, jossa kerätään rahaa Ukrainan sodasta kärsivien hyväksi. Palkin kertoi viime viikolla Athleticille, että hän yrittää ottelun yhteydessä päästä Tottenhamin kanssa sopuun jonkinlaisesta korvauksesta.

– Tottenham on tunnettu, arvostettu seura, jolla on suuri historia ja valtava määrä kannattajia ympäri maailmaa. Olemme varmoja, että Tottenhamin johtajat ymmärtävät, että Šah’tar sijoitti Salomonin siirtoon huomattavia summia, investointeja, joita ukrainalaisseuralla meidän vaikeassa tilanteessamme ei yksinkertaisesti ole varaa menettää.

– Toivomme, että tapaamme Tottenhamin edustajia ystävyysottelumme aattona ja löydämme hyvässä uskossa ratkaisun Manor Solomonin ongelmaan. Ratkaisun pitäisi tyydyttää molempia osapuolia.

Šah’tar Donetsk ei ole kirjoitushetkellä kommentoinut virallisilla kanavillaan Solomonin siirtoa Tottenhamiin.

Tottenham Hotspur

@SpursOfficial
We are delighted to announce the signing of Manor Solomon 🤍

Linkki twiittiin.