Evertonin keskikenttäpelaaja Dele Alli on avautunut mielenterveysongelmistaan ja kertonut, että häntä käytettiin lapsena seksuaalisesti hyväksi.

Alli, 27, kertoi Gary Navillen The Overlap -ohjelman tunteikkaassa haastattelussa, että häntä käytettiin seksuaalisesti hyväksi kuusivuotiaana ja hän myi huumeita traumaattisen lapsuudensa aikana.

– Olin kuusivuotias, kun minua hyväksikäytti äitini ystävä, joka oli paljon kotonamme. Äitini oli alkoholisti, ja se tapahtui, kun olin kuusi. Minut lähetettiin Afrikkaan oppimaan kuria, ja sitten minut lähetettiin takaisin. Seitsemänvuotiaana aloin polttaa, kahdeksanvuotiaana aloin myydä huumeita.

– Eräs vanhempi henkilö sanoi minulle, että he (poliisit) eivät pysäyttäisi pyöräilevää lasta, joten ajelin ympäriinsä jalkapalloni kanssa, ja sitten sen alle sain huumeita. Silloin olin kahdeksan. Yksitoistavuotiaana minua roikotettiin sillalta.

Allin mukaan hänen elämänsä kääntyi ympäri, kun hänet adoptoitiin toiseen perheeseen.

– Minut adoptoi uskomaton perhe. En olisi voinut toivoa parempia ihmisiä tekemään sitä, mitä he tekivät minulle.

Riippuvuus

Alli vietti uransa toistaiseksi parhaat kaudet Tottenhamissa, josta hän siirtyi viime vuoden alussa Evertoniin. Vaikeudet pelikentillä jatkuivat, ja viime kaudeksi hänet lainattiin Beşiktaşiin, mutta Turkissa ei sujunut sen paremmin.

Englannin entinen maajoukkuepelaaja kertoi haastattelussa ensimmäistä kertaa julkisesti unilääkeriippuvuudestaan, jonka takia hän oli tänä vuonna kuusi viikkoa vieroitushoidossa.

– Olin henkisesti huonossa kunnossa. Päätin mennä nykyaikaiseen mielenterveys-, riippuvuus- ja traumakuntoutuslaitokseen.

– Minusta tuntui, että oli minun aikani. Tällaisten asioiden takia ei voi käskyttää ihmistä sinne. Tein päätöksen mennä sinne. Olin joutunut huonoon kehään, olin riippuvainen asioista, jotka tekivät minulle pahaa. Heräsin joka päivä, menin treeneihin, hymyilin ja näytin, että olin onnellinen, mutta sisältä olin ehdottomasti häviämässä taistelun, ja oli ehdottomasti aika muuttaa se.

Alli kehui Evertonin suhtautumista asiaan ja sanoi, että hän tulee ikuisesti olemaan seuralle kiitollinen siitä. Nyt hän toivoo, että hänen kertomuksensa voi auttaa muita jalkapalloilijoita, jotka kärsivät samasta riippuvuudesta. Allin mukaan heitä on paljon.

– Se (riippuvuuteni) on jatkunut pitkään. Asiat, joita tein turruttaakseni tunteitani – en tajunnut, että se oli sitä tarkoitusta varten, oli se sitten juomista tai mitä tahansa.

– Jäin riippuvaiseksi unilääkkeistä, ja se on luultavasti ongelma, joka ei ole vain minulla. Luulen, että se on jalkapallossa yleisempää kuin ihmiset ymmärtävät.

Gary Neville

@GNev2
I’m struggling to find the words to put with this post but please watch my most recent interview with Dele. It’s the most emotional, difficult yet inspirational conversation I’ve ever had in my life. Watch the interview on @wearetheoverlap here youtu.be/LyDL9EUIdy0

Linkki twiittiin.