Newcastlen manageri Eddie Howe on vahvistanut, että laitahyökkääjä Allan Saint-Maximin neuvottelee siirrosta muualle.

Näyttävistä harhautuksistaan tunnettu Saint-Maximin, 26, on noussut Newcastlessa suureksi kannattajien suosikiksi siirryttyään seuraan OGC Nicesta neljä vuotta sitten. Huhuissa tuulennopeaa ranskalaislaituria on viety Saudi-Arabiaan.

Howe antoi ymmärtää, että pelaajan potentiaaliseen lähtöön ei liity mitään draamaa, mutta taloudellisen reilun pelin säännöt (FFP) pakottavat Newcastlea myymään pelaajia.

– En usko, että Maxi välttämättä haluaa lähteä, mutta hän saattaa kokea, että nyt on oikea aika siirtyä, kommentoi Howe BBC:n mukaan.

– Minun on vaikea puhua hänen puolestaan, mutta hän ei ole pyytänyt lähteä. Hänen ja meidän valmentajien välillä ei ole ollut mitään ongelmia. Me kaikki rakastamme häntä.

– Jos hän lähtee, menetämme hänet hyvin raskain mielin. Rakastamme hänen kanssaan työskentelyä, hän on tärkeä tekijä, meillä on ollut todella vahva työsuhde, ja olisi surullista, jos hän lähtisi.

– Maxi on pelaaja, joka herättää kiinnostusta. FFP on uusi dynamiikka, joka todella tuli esiin ensimmäisen siirtoikkunan jälkeen täällä, kun tiesimme, että se vaikuttaisi meihin.

– Olisin iloinen, jos [Saint-Maximinin] kauppa ei mene läpi. Se tietysti vaikuttaisi mahdollisuuksiimme hankkia lisää pelaajia, ja sitten meidän olisi mahdollisesti myytävä toinen pelaaja. Näin FFP on iskenyt meihin.

Kaikkiaan Saint-Maximin on pelannut Newcastlessa 124 ottelua tehden niissä yhteensä 13 maalia ja syöttäen 21.

Newcastlen omistaa Saudi-Arabian julkinen investointirahasto (PIF), joka otti hiljattain haltuunsa Saudi-Arabian liigan neljä suurinta seuraa. Yksi niistä on Jeddassa pelaava Al-Ahli, jota on huhuttu Saint-Maximinin uudeksi seuraksi.

BBC Radio Newcastle

@bbcnewcastle
Eddie Howe has confirmed Allan Saint-Maximin is in early discussions for a potential move away from Newcastle.

#BBCFootball #TotalSport #NUFC @Raisbeck10

Linkki twiittiin.