Manchester City ja Arsenal iskivät yhteen sunnuntai-iltana Lontoossa pelatussa Community Shieldissä.

Arsenal voitti Community Shieldin lopulta rangaistuspotkukilpailun jälkeen.

Tunnin kohdalla kentälle vaihdettu Cole Palmer iski ottelun ensimmäisen maalin vartti ennen täyttä aikaa. Manchester City lähti pallonriiston jälkeen nopeaan vastahyökkäykseen. Pallo pelattiin laidalla juosseelle Palmerille, joka laukoi boksin rajan läheisyydestä pallon komeasti ohi Arsenal-vahti Aaron Ramsdalen.

Palmer, 21, on pelannut kahden vuoden ajan Manchester Cityn edustusjoukkueessa. Seuran oma kasvatti sai viime kaudella huomattavasti enemmän vastuuta Pep Guardiolan alaisuudessa kuin aiemmin ja aloitti alkaneen kauden upealla maalilla.

Itse ottelu oli odotetun tasainen. Kummatkin kykenivät luomaan muutaman maukkaan maalipaikan.

Arsenal tasoitti ottelun lisäajan kymmenennellä minuutilla, eli käytännössä kamppailun viimeisessä tilanteessa. Leandro Trossardin laukaus muutti ratkaisevasti suuntaa Manuel Akanjista ja löysi tiensä Manchester Cityn maaliin. 1-1.

Arsenal voitti rangaistuspotkukilpailun maalein 4-1.

Emirates FA Cup

@EmiratesFACup
UNSTOPPABLE 🤩

Cole Palmer finds the top bins for @ManCity 🗑

#CommunityShield

Emirates FA Cup

@EmiratesFACup
In the dying seconds 🤯

It deflects in for @Arsenal!

#CommunityShield