Englannin seurajoukkuekausi potkaistaan käyntiin pääsarjaseurojen osalta vuosittain Community Shieldissä.

Valioliigan ja FA Cupin hallitsevat mestarit kohtaavat toisensa Community Shieldissä. Manchester City voitti viime kaudella niin Valioliigan kuin FA Cupinkin mestaruudet, joten se kohtaa sunnuntaisessa Community Shieldissä viime kaudella Valioliigassa toiseksi sijoittuneen Arsenalin.

Manchester City ja Arsenal taistelivat viime kaudella pitkään Valioliigan mestaruudesta. Arsenal johti sarjaa jopa 27 kierroksen ajan, mutta se ei riittänyt, sillä Manchester City nousi keväällä Arsenalin ohi sarjakärkeen ja nappasi lopulta Valioliigan mestaruuden.

Kaksikon odotetaan taistelevan keskenään mestaruudesta myös alkavalla kaudella.

Valmentajien kommentit

Manchester Cityn päävalmentaja Pep Guardiola muistuttaa Arsenalin valmistautuneen paremmin sunnuntaiseen kamppailuun. Manchester City aloitti harjoituskautensa kaksi viikkoa Arsenalia myöhemmin, sillä sen viime kausi venyi pitkälle Mestarien liigan finaalin vuoksi.

– Tiedämme tilanteemme. Päätimme viime kauden kaksi viikkoa Arsenalia myöhemmin ja aloitimme tämän kauden niin ikään kaksi viikkoa Arsenalia myöhemmin. Emme ole parhaassa iskussa, mutta kyseessä on finaali. Toivottavasti mentaliteettimme auttaa meitä kilpailemaan ja yrittämään pokaalin voittamista, Guardiola summasi lehdistötilaisuudessaan.

Arsenal-luotsi Mikel Artetalle viime kaudella hävitty mestaruuskamppailu oli niin suuri takaisku, että luotsi joutui tosissaan miettimään tulevaisuuttaan joukkueen päävalmentajana.

– Mestaruuden menettämisen jälkeiset viikot olivat todella vaikeita. Tuomitsin itseni ja mietin, olenko oikea ihminen johtamaan tätä seuraa ja joukkuetta ja onko minulla tarvittava määrä energiaa ja uskoa siihen. Pitkän mietinnän jälkeen vastaus oli kyllä ja nyt tunnen, että minulla on paljon energiaa ja positiivisuutta.

Poissaolijat

Manchester City:

Kevin De Bruyne (epävarma)
Nathan Aké (epävarma)

Arsenal:

Mohamed Elneny
Gabriel Jesus
Albert Sambi Lokonga

Oleksandr Zinchenko (epävarma)
Folarin Balogun (epävarma)
Reiss Nelson (epävarma)

Arvioidut avaukset

Manchester City: Ederson; Akanji, Dias, Stones, Aké; Rodri, Bernardo, Kovačić; Foden, Haaland, Grealish

Arsenal: Ramsdale; White, Saliba, Gabriel, Timber; Ødegaard, Rice, Havertz; Saka, Nketiah, Martinelli

Televisiointi

Community Shield käynnistyy klo 18.00. Viaplay ja v Sport 2 näyttävät ottelun.