Manchester United on kiistänyt tiedot, joiden mukaan seura olisi tehnyt päätöksen Mason Greenwoodin mahdollisesta paluusta joukkueeseen.

Seura kertoo tiedotteessaan, että se on ”loppuvaiheessa tekemässä päätöstä” 21-vuotiaan hyökkääjän tulevaisuudesta. Greenwood on ollut suljettuna ulos Unitedin toiminnasta viime vuoden tammikuusta lähtien häntä kohtaan esitettyjen syytösten takia.

Greenwoodia syytettiin raiskausyrityksestä, pahoinpitelystä sekä kontrolloivasta ja pakottavasta käytöksestä.

Nainen oli jakanut sosiaalisessa mediassa kuvamateriaalia ruhjeistaan ja äänitteen, jossa Mason-nimellä kutsuttu mies vaati uhkaavalla sävyllä seksiä naiselta, joka sanoi, että hän ei halua olla yhdynnässä.

Tämän vuoden helmikuussa kaikista Greenwoodia vastaan nostetuista syytteistä luovuttiin vedoten avaintodistajien vetäytymiseen ja ”esiin tulleeseen uuteen aineistoon”. Samoihin aikoihin Manchester United käynnisti asiasta oman sisäisen tutkimuksensa.

Keskiviikkona Athleticin julkaisemassa raportissa kerrottiin, että Unitedin pomot olivat päättäneet ottaa Greenwoodin takaisin ykkösjoukkueen kokoonpanoon tutkinnan jälkeen.

Seura kiisti väitteet samana päivänä ja sanoi, että Greenwoodin tulevaisuus on edelleen ”intensiivisen sisäisen harkinnan kohteena”.

– Kun päätös on tehty, siitä tiedotetaan ja se selitetään seuran sisäisille ja ulkoisille sidosryhmille, kommentoi Manchester United.

– Tämä on ollut vaikea tapaus kaikille Manchester Unitediin liittyville henkilöille, ja ymmärrämme, että tapaus on herättänyt voimakkaita mielipiteitä julkisuudessa olevien osittaisten todisteiden perusteella.

– Pyydämme kärsivällisyyttä tämän tarkkaan harkitun prosessin viimeisten vaiheiden läpiviemiseksi.

Manchester United kommentoi, että sen tutkinta on ”perustunut laajaan todistusaineistoon ja tietoihin, joita ei ole ollut julkisuudessa”.

– Olemme kuulleet lukuisia ihmisiä, jotka ovat suoraan osallisina tai tietoisia tapauksesta.

– Sen jälkeen, kun kaikki syytteet Mason Greenwoodia vastaan helmikuussa 2023 hylättiin, Manchester United on suorittanut perusteellisen tutkimuksen häntä vastaan esitetyistä syytöksistä.

– Koko tämän prosessin ajan väitetyn uhrin hyvinvointi ja näkökulma on ollut keskeisellä sijalla seuran tutkimuksissa, ja kunnioitamme hänen oikeuttaan elinikäiseen anonymiteettiin.

– Meillä on myös vastuu Masonia kohtaan työntekijänä, nuorena henkilönä, joka on ollut seurassa seitsemänvuotiaasta lähtien, ja tuoreena isänä kumppaninsa kanssa.

Tuoreet lehtitiedot

Athleticin raportissa kerrottiin, että Manchester Unitedin toimitusjohtaja Richard Arnold ilmoitti elokuun ensimmäisellä viikolla muulle seurajohdolle, että Greenwood on tarkoitus tuoda takaisin joukkueeseen.

– Osana Greenwoodin paluuta miesten ykkösjoukkueeseen koskevaa suunnitelmaa Arnold aikoi nauhoittaa päätöksen selittävän videon, joka jaettaisiin sekä henkilökunnalle että suurelle yleisölle, kertoi Athletic.

– Ilmoituksen päivämääräksi ehdotettiin perjantaita 4. elokuuta.

– United ei kuitenkaan ilmoittanut asiasta, ja 12 päivää myöhemmin se ei ole vielä ilmoittanut julkisesti mistään päätöksestä, mikä tarkoittaa, että suunnitelman osatekijät voivat vielä muuttua.

Athleticin mukaan sisäpiirilähteistä on useaan otteeseen kerrottu, että Manchester Unitedin jalkapallopuolen johto ja päävalmentaja Erik ten Hag tukevat Greenwoodin paluuta seuraan.

Ten Hagilta kysyttiin Greenwoodista joukkueen pre-seasonin aikana. Hollantilaisluotsi sanoi, että hän oli kertonut näkemyksensä asiasta sisäisesti, mutta sen enempää hän ei valottanut.