Valioliigassa otettiin alkaneella kaudella käyttöön linjaus, jonka mukaan muun muassa ajanpeluusta annetaan herkemmin varoituksia.

Entinen Valioliiga-vahti ja Elisa Viihde Viaplayn asiantuntija Jussi Jääskeläinen kummastelee sitä, millaisen vaikutuksen uudistus on tuonut peleihin.

– Itselle pisti silmään se, että jos viivytät peliä esimerkiksi sivurajaheitossa, annetaan keltaisia kortteja. Jotenkin tuntuu, että tuomarit joutuvat keskittymään tällaisten turhien keltaisten antamiseen. Jos sivurajaheitto kestää viisi sekuntia pidempään, niin en tiedä, onko se pelin juttu, johon pitää keskittyä, kommentoi Jääskeläinen Suplan Week of Football -podcastissa.

Avauskierroksen puhutuimpiin tilanteisiin kuului Manchester Unitedin ja Wolverhamptonin välisessä ottelussa sattunut tapaus.

Unitedin maalivahti André Onana säntäsi tolppien välistä nyrkkeilemään palloa ja törmäsi Wolvesin Saša Kalajdžićiin. Pelivälineeseen Onana ei osunut, mutta tuomaristo ei nähnyt tilanteessa pilkun aineksia, ja United voitti ottelun 1-0. Ratkaisun tehneet tuomarit ovat toisella kierroksella hyllytettyinä.

– En ymmärrä, miten VAR voi päättää, että se ei ollut pilkku. Nämä ovat isoimmat asiat ja tärkeimmät hetket, jotka tuomarin pitää tuomita oikein eikä se, että annetaanko yksi, kaksi vai kolme keltaista, kun joku käyttää muutaman sekunnin liian kauan johonkin sivurajaheittoon 30 peliminuutin jälkeen, Jääskeläinen jyrähti.

– On hyvä, että halutaan nopeuttaa peliä, mutta järkeä siihen, että ne isot vihellykset pitää saada oikein! Se on tuomarityöskentelyn tärkein asia!

Kaikki Valioliigan ottelut ovat nähtävissä Elisa Viihde Viaplayssa.