Chelsea on vahvistanut joukkuettaan innolla. Se on ostanut kesällä pelaajia noin 394 miljoonalla eurolla, joista viimeisimpänä hankintana Roméo Lavia liittyi ryhmään perjantaina. Moisés Caicedo oli tullut Lontooseen muutamaa päivää aiemmin vähintään 116 miljoonan euron kaupassa.

Chelsean manageriksi täksi kaudeksi palkattu Mauricio Pochettino muistuttaa, että kannattajien on turha odottaa, että hintalapuilla olisi vaikutusta peluutukseen.

– Pelaajilla on selvä idea siitä, että heidän pitää kamppailla paikastaan [avauksessa], ja sitten se on valmentaja, joka päättää, ketkä ovat parhaita kuhunkin peliin, Pochettino sanoi toimittajille perjantain lehdistötilaisuudessa.

– Ei se mene niin, että hankimme pelaajan ja käytämme paljon rahaa, ja sitten he olisivat taattuja [avauskokoonpanon pelaajia]. En sano Moisesille tai Lavialle: ”Olitpa sitten hyvä tai huono, sinä [saat] pelata.”

– Lahjakkaiden pelaajien, pelaajien, joihin seura käyttää rahojaan, pitää näyttää joka päivä, että he ansaitsevat pelata.

Caicedo (kuvassa) ja Lavia eivät ole vielä pelanneet Chelseassa. Kuva: Getty Images.

Viimeinen vuosi uusien uusien omistajien alaisuudessa on poikinut Chelseassa mammuttisopimuksia. Joukkueeseen on tämän vuoden puolella liittynyt 11 pelaajaa, jotka voivat jatkaa seurassa aina 2030-luvulle saakka.

– Työni on olla reilu jokaista kohtaan. Jos kiinnittää pelaajan kahdeksanvuotisella sopimuksella, eikä hän sen jälkeen juokse, osallistu [mihinkään tai] omistaudu [joukkueelle], pelaako hän? Se on työtämme. Se on meidän arvioitavissa.

– Minulla on omistajan tuki. Minulla on urheilutoimenjohtajan tuki, vielä. Heidän pitää luottaa [valmennuksen] näkemykseen. Ihmiset sosiaalisessa mediassa eivät päätä [asioista], vaan me.