Mason Greenwood on antanut lausunnon Manchester Unitedin päätöksestä erottaa hänet seurasta. Red Devils ilmoitti oman kasvattinsa poistuvan organisaatiosta päätettyään sisäisen tutkintansa pelaajaan kohdistuneista rikossyytteistä maanantaina. LUE LISÄÄ!

Greenwoodin naisystävä syytti tähtihyökkääjää raiskausyrityksestä, pahoinpitelystä ja uhkaavasta kontrolloivasta käytöksestä. Syytteistä luovuttiin tämän vuoden helmikuussa avaintodistajien vetäydyttyä.

Greenwood ja hänen kumppaninsa saivat juuri esikoislapsensa yhdessä.

– Ymmärrän ihmisten haluavan tuomita minut siitä, mitä he ovat nähneet ja kuulleet sosiaalisessa mediassa ja minä tiedän ihmisten ajattelevan sitä pahinta, Greenwood kirjoitti julkaisussaan.

– Minut kasvatettiin ymmärtämään, että väkivalta tai hyväksikäyttö ei ole hyväksyttävää missäkään parisuhteessa. En tehnyt näitä asioita ja minut vapautettiin helmikuussa syytteistä.

– Myönnän siitä huolimatta tehneeni virheitä parisuhteessani ja otan täyden vastuun tilanteista, jotka johtivat siihen sosiaalisen median julkaisuun.

– Kiitän seuraa, johon liityin seitsemänvuotiaana tuesta ja yksi osa itsestäni tulee aina olemaan Unitedia. Olen erityisen kiitollinen perheelleni ja lähipiirilleni heidän tuestaan ja minun on nyt maksettava se luottamus takaisin.

– Aion olla parempi jalkapalloilija, mutta vielä tärkeämpänä hyvä isä ja parempi ihminen käyttääkseni kykyjäni positiivisiin asioihin kentällä ja sen ulkopuolella.

Manchester Unitedin toimitusjohtaja Richard Arnold julkaisi myös avoimen kirjeen, jossa hän avasi syitään erottaa tiet seuran oman kasvatin kanssa.

– Vaikka olen tyytyväinen, ettei Mason tehnyt niitä asioita, joista häntä syytettiin, Mason myös myönsi tehneensä virheitä, joista hän ottaa nyt vastuun. Olen myös tietoinen siitä haasteesta, jonka Mason kohtaisi rakentaessaan uraansa ja kasvattaessaan lasta yhdessä kumppaninsa kanssa Manchester Unitedin ankarassa parrasvalossa, Arnold perusteli.

– Tämä tapaus on nostanut vahvoja mielipiteitä ja minun vastuuni on minimoida kaikki häiriötekijät säilyttääksemme yhtenäisyyden seurassa.

Greenwood pelasi 129 ottelua Manchester Unitedin edustusjoukkueessa. Hän teki niissä 35 maalia.

LUE MYÖS!