Evan Ferguson iski eilen hattutempun, kun Brighton kaatoi Newcastlen Valioliigassa 3-1.

18-vuotias hyökkääjä on aloittanut kauden hyvin tehokkaasti, sillä eilinen hattutemppu mukaan luettuna Ferguson on tehnyt jo neljä maalia Valioliigassa. Viime kaudella Ferguson teki kymmenen maalia Brightonin edustusjoukkueessa.

Brightonin päävalmentaja Roberto De Zerbi on hyvin tyytyväinen nuorukaisen peliesitykseen.

– Fergusonin kehitys on tärkeää hänelle, meille ja hänen uralleen, koska hän tekee töitä kehittääkseen taitojaan. En puhu vain maalinteosta. Hänestä voi tulla suurenmoinen pelaaja. Ferguson on riittävän taitava, jotta hänestä voi tulla huippupelaaja ja yksi Euroopan kovimmista maalintekijöistä. Ferguson on syntynyt vuonna 2004. En tiedä, kuinka monta Evanin ikäistä pelaajaa on tehnyt tuollaisia maaleja.

De Zerbi on iloinen etenkin siitä, miten kypsästä pelaajasta on kyse taktisessa mielessä.

– Olen todella tyytyväinen Fergusoniin, mutta en puhu maaleista. Olen toki onnellinen maaleistakin, koska voitimme ottelun, mutta olen hyvin tyytyväinen hänen peliesitykseen varsinkin avausjaksolla. Hän pelasi todella hyvin. Ferguson löysi oikean paikan linjojen välistä. Newcastle puolusti 4-4-1-1 -muodossa ja kahden alimman linjan välissä on tilaa saada pallo haltuun. Hän ymmärsi sen position todella hyvin.

Brighton on tehnyt viime vuosina hurjaa tiliä myymällä parhaita pelaajiaan jättisummilla. De Zerbiltä kysyttiin Fergusonin tulevaisuudesta.

– Brightonille on normaalia myydä pelaajia. Brightonille tärkein asia ei ole pitää tärkeimpiä pelaajiaan, vaan löytää heille oikeat korvaajat. Se on se asia, missä meidän on onnistuttava.