Entinen Valioliiga-tuomari Mike Dean uskoo sunnuntain Arsenal-Manchester United –kamppailun ratkaisevien VAR-tuomioiden olleen oikeita. United hävisi vierasottelun 1-3-lukemin Declan Ricen ja Gabriel Jesusin lisäajan maaleilla.

Arsenal olisi voinut saada maalin jo aiemmin, kun Aaron Wan Bissaka kaatoi Kai Havertzin boksissa. Erotuomari Anthony Taylor kuitenkin kumosi rangaistuspotkutuomion VAR-tarkastuksen jälkeen.

88. minuutilla puolestaan Anthony Garnachon johtomaali Unitedille hylättiin paitsiona.

– Se näytti jokaiselle rangaistuspotkulta stadionilla. Toisesta kuvakulmasta katsottuna rikettä ei kuitenkaan tapahtunut. Havertzin jalan myötä Wan Bissakan täytyi juosta hänen ohitseen, Dean arvioi Sky Sportsille.

– Ymmärrän miksi Anthony antoi siitä rangaistuspotkun, mutta siinä ei tapahtunut puolustajan rikettä. VAR:lta hyvä väliintulo ja hän pääsi oikeaan tuomioon.

Dean myös vahvisti Garnachon maalin 88. minuutilla olleen paitsio. Man United -manageri Erik ten Hag oli mahdollisesti voiton ratkaisseesta osumasta toista mieltä. LUE LISÄÄ!

– Se on hyvin tiukka tilanne. Ymmärrän, miksi avustajan lippu pysyi alhaalla. Teknologiaa ei voi syyttää. Linjat osoittavat sen olleen paitsio.

Tappio Arsenalille oli Unitedin kauden toinen. Ten Hagin miehistö on sarjataulukossa sijalla 11 kuusi pistettä sarjakärki Manchester Cityä perässä.

LUE MYÖS!