David Silva kuuluu Manchester Cityn suurimpiin seuralegendoihin.

Hiljattain uransa polvivamman vuoksi lopettanut Silva edusti Manchester Cityä vuodet 2010-20. 436 ottelussa syntyi 77 maalia ja peräti 140 maalisyöttöä. Silva juhli Manchester Cityn kanssa muun muassa neljästi Valioliigan mestaruutta.

Manchester City julkaisi Silvan patsaan Etihad Stadiumin edustalla elokuussa 2021.

Mirror haastatteli Silvaa, joka kertoi mielipiteensä Pep Guardiolan joukkueesta.

– Manchester Cityllä on uskomaton joukkue täynnä uskomattomia pelaajia. Tämä on Guardiolan kahdeksas kausi Manchester Cityssä. Ensimmäinen kausi meni totutellessa Valioliigaan, mutta nyt puhumme pysäyttämättömästä joukkueesta.

Silvan mukaan vain Arsenal voi haastaa Manchester Cityn mestaruustaistelussa. Manchester City johtaa parhaillaan Valioliigaa kahden pisteen erolla Tottenhamiin, Liverpooliin, West Hamiin ja Arsenaliin.

– Arsenal on ainoa seura, jonka uskon kykenevän haastamaan Manchester Cityn mestaruudesta. En usko muiden seurojen onnistuvan siinä.

Manchester City juhli viime kaudella historiallista triplamestaruutta. Silva on onnellinen vanhan seuransa puolesta.

– Katsoin viime kaudella melkein kaikki Manchester Cityn Mestarien liigan ottelut. En itse onnistunut voittamaan Mestarien liigaa Manchester Cityssä, mutta olen hyvin onnellinen seuran puolesta, että he viimein onnistuivat siinä. Manchester City ansaitsee sen. Kannattajat ansaitsevat Valioliigan, Mestarien liigan ja FA Cupin voitot. Triplamestaruus oli uskomaton saavutus.