Valioliigan erotuomarien kattojärjestön johtaja Howard Webb sanoo, että Manchester Cityn Nathan Akén maali Fulhamia vastaan olisi pitänyt hylätä.

Aké teki Cityn voittomaalin, kun manchesterilaiset voittivat viime lauantaina Fulhamin kotikentällään 5-1 Valioliigassa.

Osuma herätti heti kentällä paljon porua, koska Fulhamin mielestä Cityn Manuel Akanji vaikutti peliin paitsioasemasta. Akanji väisti paitsioasemassa Akén puskua, mutta tuomaristo katsoi videotarkistuksesta huolimatta, että Akanji ei vaikuttanut Fulhamin maalivahdin Bernd Lenon työskentelyyn, joten maali jäi voimaan.

Fulhamin manageri Marco Silva oli pelin jälkeen raivoissaan osumasta.

– Kaikki jalkapalloa pelanneet tietävät sataprosenttisen varmasti, että maali on hylättävä. Avustavan erotuomarin voi olla vaikea nähdä paitsioasemaa, mutta VAR:n on mahdotonta olla hylkäämättä maalia. Sillä hetkellä oli valtava vaikutus peliin, sanoi Silva Guardianin mukaan.

Webbin kommentit

Englannin ammattilaisjalkapallon ottelutuomareista vastaavan elimen (PGMOL) tuomaripäällikkönä toimiva Webb kertoi uudessa Match Officials: Mic’d Up -ohjelmassa, että tilanne meni tuomaristolta väärin.

– Nämä eivät ole aina helppoja päätöksiä, koska niissä yritetään nivoa kaksi tietoa yhteen: Onko pelaaja paitsioasemassa? Avustavalla on hyvät mahdollisuudet nähdä se kentällä. Ja mitä seurauksia oli siitä, että pelaaja oli paitsioasemassa? Miten se vaikutti vastustajiin? Erotuomari voi joskus nähdä sen omalta paikaltaan.

– Haluan heti aluksi sanoa, että mielestäni tämä maali olisi pitänyt hylätä. Näyttää todellakin siltä, että Akanji vaikuttaa maalivahti Bernd Lenoon, joka näyttää epäröivän.

– Kentällä olleet tuomarit hyväksyivät maalin. He eivät nähneet ilmeistä toimintaa, joka olisi vaikuttanut Lenon kykyyn pelata palloa. He näkevät Akanjin liikkuvan hieman poispäin pallosta päästääkseen sen ohi. Jalasta lähtee heilahdus, mutta se tapahtuu sen jälkeen, kun pallo on mennyt ohi.

– Kun videotuomarit tarkistivat tilanteen, he näkivät saman vetäytymisen poispäin pallosta. Heidän mielestään sillä ei ollut selvää vaikutusta Lenon kykyyn pelata palloa. Mutta voitte nähdä, kuinka maalivahti epäröi ja odottaa, osuuko pallo Akanjiin, joka voisi ohjata sen sisään.

– Joten mielestämme kyseessä on selvä paitsiotilanne. Valitettavasti sitä ei tunnistettu sinä päivänä, ja tietysti opimme tästä myös koko ryhmämme kesken, koska pyrimme aina parantamaan joka viikko. Se oli virhe.

ESPN UK

@ESPNUK
Marco Silva was fuming at the decision to allow Nathan Ake's goal stand 😤

Linkki twiittiin.