Manchester Cityn entinen puolustaja Micah Richards oppi kantapään kautta, että kulttihyökkääjä Mario Balotellilta ei kannata kysyä neuvoa italian opettelussa.

Richards, 35, ja Balotelli, 33, pelasivat Cityssä yhdessä kolme vuotta ja olivat mukana voittamassa kauden 2011-12 liigamestaruutta.

Balotelli siirtyi tammikuussa 2013 takaisin kotimaahansa, kun AC Milan osti hänet, ja Richards seurasi häntä seuraavana vuonna Italiaan mennessään lainalle Fiorentinaan.

Richards kertoi The Rest Is Football -podcastissa, että hän ei osannut sanaakaan italiaa ennen siirtoaan, joten hän päätti kysyä neuvoa Balotellilta. Se osoittautui virheeksi.

– Menin Fiorentinaan siirtoikkunan viimeisenä päivänä, enkä minä tietenkään osaa italiaa. Osasin käytännössä sanoa vain ”kyllä”.

– Tällainen ehdoton idiootti, kun olen, kysyin Balotellilta, mitä minun pitäisi sanoa, kun tervehdin jotakuta.

Podcastin toinen juontaja Gary Lineker naureskeli jo Richardsin kertomukselle ihmetellen, miksi tämä oli mennyt kysymään neuvoa Balotellilta.

– Koska hän on yleensä hyvä tyyppi. Ja sitten menin tapaamaan Fiorentinan päävalmentajaa, [Vincenzo] Montellaa. Menin hänen luokseen, kättelin häntä ja sanoin: ”testa di cazzo”.

– Tietääkseni se tarkoittaa ”vitun kusipää”, sanoi Richards ja repesi nauruun Linekerin kanssa.

– Miksi en vain tarkistanut sitä? Sen olisi voinut vain katsoa Googlesta. Mutta jostain syystä minä uskoin Balotellia. Hän järjesti minulle ansan. Ja ollakseni reilu Montellaa kohtaan, hän rupesi vain nauramaan.

The Rest Is Football

@RestIsFootball
When you join a club abroad, don't ask @FinallyMario for advice on speaking to the new manager 😅

@MicahRichards had to find out the hard way...

Linkki twiittiin.