Youri Tielemans siirtyi kesällä vapaana agenttina Aston Villaan.

Tielemansin sopimus Leicesterin kanssa päättyi, eikä hän odotetusti jäänyt Mestaruussarjaan pudonneeseen seuraan. Tielemans allekirjoitti nelivuotisen sopimuksen Aston Villan kanssa.

26-vuotias keskikenttäpelaaja on jäänyt varsin pienelle peliajalle Unai Emeryn alaisuudessa. Tielemans ei ole päässyt kertaakaan avauskokoonpanoon Valioliigassa ja on pelannut tähän mennessä vain 94 minuuttia sarjaotteluissa.

Belgian A-maajoukkueen mukana oleva Tielemans valitti tilanteestaan maajoukkueen lehdistötilaisuudessa.

– Tilanne ei ole kannaltani kiitollinen. Sanoin Emerylle, että tulin Aston Villaan pelaamaan jalkapalloa. Hän ymmärtää minua, mutta pelaa tällä hetkellä ennemmin kahdella viime kauden keskikenttäpelaajallaan.

– Emery sanoi minulle, että ottelumäärän kasvaessa pian saan enemmän peliaikaa. Tiedän, ettei se vastaus auta minua eteenpäin, mutta mitä minun pitäisi tehdä? Haluan aina käyttää saamani mahdollisuudet hyväksi. Tähän mennessä olen päässyt vain kerran avauskokoonpanoon, Tielemans viittasi Konferenssiliigan Hibernian-karsintaotteluun.