Tottenhamin päävalmentaja Ange Postecoglou sanoo nähneensä heti ensimmäisissä harjoituksissa, että keskikenttäpelaaja Yves Bissoumasta voi kasvaa yksi joukkueen johtajista.

Bissouma, 27, siirtyi Spursiin vuosi sitten Brightonista vajaan 30 miljoonan euron korvauksella, mutta malilaispelaaja esiintyi viime kaudella muun joukkueen tavoin alle odotusten.

Postecogloun alaisuudessa Bissouma on ollut toistaiseksi Spursin tärkeimpiä pelaajia. Aussivalmentajan pelaajille on annettava mahdollisuus loistaa, mutta heiltä pitää myös vaatia paljon.

– Minä vaadin heiltä vastuunottoa. Huonon kauden jälkeen saattaa syyttää ihmisiä, mutta minä sanoin pelaajille, että nyt se on heistä kiinni. Puhtaalta pöydältä ei aloiteta, mutta alussa on mahdollisuus ottaa vastuuta, olla paras versio itsestään ja näyttää minulle, mihin he pystyvät, kommentoi Postecoglou Talksportille.

– Biss oli täällä ensimmäisestä päivästäni saakka. Sanoin hänelle, että jos hän treenaa samalla tavalla kuin 3-4 ensimmäisissä treeneissä, hänestä voi tulla johtaja tässä ryhmässä. Huomasin, että hän piristyi siitä.

– Seuraavana aamuna hän oli sitten myöhässä, ja minä sanoin, että johtajana oleminen tarkoittaa sitä, että ollaan oikeaan aikaan paikalla. Siitä lähtien hän on käyttäytynyt hyvin.

– Joten aina on jotain opittavaa. Mutta hänen ja muiden pelaajien kohdalla on kyse sellaisten puitteiden luomisesta, ettei tekosyitä ole. En aio sallia, että pelaajalla on tekosyitä olla olematta paras mahdollinen versio itsestään. Loput on heistä itsestään kiinni.

Squawka

@Squawka
Yves Bissouma is the only player in Europe's big-five leagues so far this season with:

◉ 10+ interceptions
◉ 10+ tackles made
◉ 10+ take-ons completed

BOSSouma™

Linkki twiittiin.