Liverpoolin manageri Jürgen Klopp vakuuttaa, että seuran ja Jordan Hendersonin välillä ei ole ”pahaa verta”.

Henderson, 33, edusti Liverpoolia 12 vuotta, kunnes siirtyi päättyneen kesän siirtoikkunassa saudiarabialaiseen Al-Ettifaqiin.

Hän toimi pitkään Liverpoolin kapteenina ja oli todella arvostettu pelaaja seurayhteisössä, mutta hiljattain Henderson sanoi Athleticin haastattelussa, että hän siirtyi pois, koska ”kukaan ei missään vaiheessa pyytänyt” häntä jäämään.

Klopp vahvisti sanoneensa Hendersonille, että kapteenin peliaika tulisi jäämään tällä kaudella rajalliseksi uusien hankintojen myötä.

– Luin haastattelun ja Hendo puhui kaikilta osin totta. Meillä oli keskustelumme. Kerroin Hendolle, että halusin hänen jäävän, mutta meillä oli myös näitä keskusteluja mahdollisuudesta, että hän ei pelaa säännöllisesti uusien pelaajien tullessa sisään.

– En voi keskustella pelaajan kanssa ennen kauden alkua ja luvata, että hän tulee sataprosenttisella varmuudella pelaamaan 50 ottelua.

– Kaikki riippuu suoritustasosta. Jos Hendo olisi [jäänyt ja] pelannut korkealla tasolla, hän olisi saanut ehkä 50 peliä täyteen, täysin mahdollista.

– Mutta siinä nimenomaisessa tilanteessa, meidän suhteemme huomioiden, pidin tärkeänä, että puhuimme kaikesta. Myös siitä, mitä tapahtuu, jos hän ei pelaisi säännöllisesti.

Klopp uskoo, että Hendersonin olisi ollut vaikea tottua pienempään rooliin. Saksalaismanageri arveli, että hänen viestinsä muuttui Hendersonin mielessä toiseen muotoon.

– Hendo on fantastinen pelaaja, tulen rakastamaan häntä ikuisesti. Superhyvä kaveri, mutta hän ei ole hyvällä tuulella, kun hän ei pelaa.

– Minun oli otettava se puheeksi. Hän oli kapteenini lähes kahdeksan vuotta. En halunnut herätä yhtenä aamuna ja ruveta riitelemään vain sen takia, että hän luulisi pääsevänsä aloitukseen. Hendon korvaan ja mieleen se kuului: ”Okei, hän ei halua minua tänne”. Ymmärrän sen sataprosenttisesti, mutta selvitimme asian.

– Välillämme ei ole yhtään pahaa vertaa. Hän oli tämän seuran menestyksekkäimmän joukkueen kapteeni Valioliigan aikakaudella. Hän oli ja on sensaatiomainen pelaaja.

Football Daily

@footballdaily
🗣️ "If I would've told him Hendo, stay here you'll be the main man in midfield, Hendo would've stayed, that's the truth, 100% the truth."

Jurgen Klopp says Jordan Henderson's decision to move on from Liverpool was the correct call for him 🔴

Linkki twiittiin.