Arsenalin managerin Mikel Artetan mukaan laitahyökkääjä Nicolas Pépé ei ole syypää siihen, että tämän jättisiirrosta ei tullut jymymenestystä.

Tykkimiehet hankki Pépén, 28, neljä vuotta sitten Lillestä silloisella ennätyskorvauksellaan, 80 miljoonalla eurolla. Norsunluurannikon maajoukkuelaituri ei kuitenkaan ikinä täyttänyt odotuksia Valioliigassa.

Tänä kesänä Pépé siirtyi ilmaiseksi turkkilaiseen Trabzonsporiin, vaikka hänen sopimustaan olisi ollut vielä vuosi jäljellä.

– En ollut mukana tekemässä sitä diiliä, mutta voin sanoa, että hän oli mahtava poika, joka yritti todella kovaa, yritti parhaansa. Se ei ole hänen vikansa, että me maksoimme hänestä niin paljon, kommentoi Arteta Athleticin mukaan.

– Kun asiat eivät toimi, on parempi siirtyä eteenpäin. Ei ole järkeä yrittää jotain, kun se ei toimi kummankaan osapuolen osalta, joten uskon, että tämä oli parhaaksi kummallekin taholle.

Arteta myöntää, että Pépén lunastamaton potentiaali jää harmittamaan häntä.

– Pelaajiin tulee tunneside, ja heistä yrittää saada parhaan irti. Välillä voi rakastaa jotain pelaajaa, mutta joku toinen hänen tontillaan saattaa pelata todella hyvin.

– Siihen vaikuttaa moni asia, mutta toivomme todellakin heille (lähteneille pelaajille) kaikkea hyvää. Toivottavasti he voivat saavuttaa unelmansa muualla.