Sheffield United harkitsee entistä manageriaan Chris Wilderia uudestaan puikkoihin, jos Paul Heckingbottom ei saa joukkueen kurssia käännettyä, kertoo Telegraph.

Heckingbottom, 46, nousi viime vuosina askel askeleelta Bladesin organisaatiossa ylöspäin, kunnes hän siirtyi edustusjoukkueen peräsimeen marraskuussa 2021.

Hän johdatti Sheffield Unitedin viime kauden päätteeksi sarjanousuun, mutta hän on tällä hetkellä kovien paineiden alla heikoista tuloksista johtuen. Blades on aloittanut kautensa Valioliigassa yhdellä tasapelillä ja neljällä tappiolla.

Wilder, 55, luotsasi Sheffield Unitedia vuosina 2016-2021 nostaen joukkueen kolmanneksi korkeimmalta sarjaportaalta Valioliigaan. Blades keräsi runsaasti kehuja varsinkin ensimmäisellä pääsarjakaudellaan, mutta seuraava päättyi jumbosijaan. Wilder lähti lätkimään maaliskuussa 2021 ajauduttuaan erimielisyyksiin seurajohdon kanssa.

Sheffield Unitedin omistaja Abdullah Bin Mosaad Al Saud kertoi Sheff United Way -podcastissa, että hän on korjannut suhteensa Wilderiin ja on tähän säännöllisesti yhteydessä.

– Chris kertoi minulle monia asioita. Olin todella iloinen, että hän kertoi kokemuksistaan Sheffieldissä, asioista, jotka menivät pieleen, ja siitä, miten hän toivoi, että kaikki olisi ollut toisin. Jos tarvitsen konsultaatiota, soitan Chrisille ja kysyn mitä tahansa.

Abdullah antoi Wilderille kiitosta myös Sheffield Unitedin uusimmasta noususta Valioliigaan.

– Nousu oli osittain myös Chrisin ansiota, koska Chris Wilder osti useimmat pelaajistamme. Uskon todella, että Chrisillä on erityinen paikka seuran historiassa, emmekä voi koskaan korvata sitä hänelle.

– Uskon todella, että Chris on nyt parempi manageri kuin kaksi vuotta sitten, koska on yksi asia, kun olet aina menestynyt, mutta kun sinulla on vastoinkäymisiä ja ylä- ja alamäkiä, sinusta tulee parempi ihminen, sinulla on enemmän kokemusta.

Wilder on Sheffield Unitedista lähdettyään luotsannut Middlesbrough’ta ja Watfordia Mestaruussarjassa.

Telegraph Football

@TeleFootball
Heckingbottom is already facing pressure after four defeats in five.

#TelegraphFootball

Linkki twiittiin.