Manchester Unitedin hyökkääjä Mason Greenwood debytoi sunnuntaina lainaseurassaan Getafessa.

Greenwood, 21, pelasi viimeisen vartin, kun Getafe voitti Osasunan La Ligassa 3-2.

Madridilaisseura on ollut suuren mediahuomion kohteena sen jälkeen, kun se hankki Greenwoodin riveihinsä, eikä Getafe ole varsinaisesti pidellyt häntä piilossa. Seura on julkaissut sosiaalisessa mediassa aktiivisesti sisältöä nuoresta hyökkääjästä.

Greenwood pidätettiin viime vuoden tammikuussa epäiltynä raiskausyrityksestä, pahoinpitelystä sekä kontrolloivasta ja pakottavasta käytöksestä.

Nainen oli jakanut sosiaalisessa mediassa kuvamateriaalia ruhjeistaan ja äänitteen, jossa Mason-nimellä kutsuttu mies vaati uhkaavalla sävyllä seksiä naiselta, joka sanoi, että hän ei halua olla yhdynnässä.

Tämän vuoden helmikuussa kaikista Greenwoodia vastaan nostetuista syytteistä luovuttiin vedoten avaintodistajien vetäytymiseen ja ”esiin tulleeseen uuteen aineistoon”. Samoihin aikoihin Manchester United käynnisti asiasta oman sisäisen tutkimuksensa.

United tiedotti viime kuussa, että Greenwood ei jatka pelaamista seurassa. Manchester United kertoi tulleensa hankkimansa todistusaineiston perusteella siihen tulokseen, että ”verkkoon julkaistu materiaali ei antanut koko kuvaa tapahtuneesta, eikä myöskään siitä että Mason olisi syyllistynyt rikoksiin, joista häntä alun perin syytettiin”.

Seura ja Greenwood lisäsivät kuitenkin omissa lausunnoissaan, että pelaaja on myöntänyt ”tehneensä virheitä”. Unitedin ja hyökkääjän sopimus on voimassa kesään 2025 saakka.

Kannattajien huutelut

Osasunan kannattajat tekivät sunnuntaina selväksi mielipiteensä Greenwoodista. Hyökkääjän tullessa kentälle vierasfanit vihelsivät voimakkaasti ja huusivat Greenwoodille kuolemaa.

Athleticin mukaan La Ligan virallinen tarkkailija kirjasi huutelut raporttiinsa ja asia etenee Espanjan jalkapalloliiton kurinpidolle.

Osasunan päävalmentaja Jogoba Arrasate tuomitsi kannattajien huutelut Greenwoodille ja lisäsi, että kotijoukkueen fanit huusivat asiattomia hänen seurastaan.

– ”Vittuun Osasuna” -huutelut olivat erittäin pahoja ja Greenwoodia vastaan esitetyt huudot olivat myös erittäin pahoja. Hän on pelaaja, josta oikeuslaitos sanoi sanottavansa.

– Hän on erittäin hyvä pelaaja. Mutta jos puhumme huudoista, meidän pitäisi puhua kaikista huudoista, ei vain joistakin.

Getafen päävalmentaja José Bordalás sanoi ennen peliä, että seurassa on odotettu innolla Greenwoodin debyyttiä.

– Greenwoodia on odotettu paljon kentälle, mutta hän on ollut 18 kuukautta pelaamatta kilpailullisesti.

– Hänellä on menossa sopeutumisvaihe ja hän on pääsemässä joukkuekaveriensa tasolle. Meidän on oltava kärsivällisiä ja huolehdittava hänestä. Päivittäinen tekeminen kertoo, milloin hän on valmis kilpailemaan ja auttamaan joukkuetta.

Linkki twiittiin.