Liverpool voitti torstaina LASK Linzin vieraskentällä 3-1 Europpa-liigan lohkovaiheen avausottelussaan.

LASK siirtyi johtoon vajaan vartin kohdalla, kun kotijoukkue pelasi kulmapotkun rangaistusalueen rajalle Florian Fleckerille, joka kiskaisi komean puolivolleyn sisään.

Liverpoolin avausjakson paras paikka tuli Darwin Núñezille, joka pääsi puskemaan lähietäisyydeltä, mutta LASK:n maalivahti Tobias Lawal venyi fantastiseen torjuntaan.

Toista puolikasta oli takana noin kymmenen minuuttia, kun Liverpoolille vihellettiin pilkku Philipp Ziereisin rikottua Luis Díazia. Vetovastuun otti Núñez, joka upotti pallon vasempaan alanurkkaan.

Vieraat osuivat toistamiseen 63. minuutilla. Pallo liikkui muutamalla syötöllä oikeaan laitaan Ryan Gravenberchille, jonka keskitys tavoitti Díazin, eikä kolumbialainen erehtynyt ohjauksessaan.

Varsinaisen peliajan loppuhetkillä Mohamed Salah laittoi loppulukemat taululle tuikkaamalla pallon maalivahti Lawalin längeistä sisään.

Eurooppa-liigan E-lohkon toisessa ottelussa Royale Union Saint-Gilloise ja Toulouse päätyivät 1-1-tasapeliin.