Arsenalin päävalmentaja Mikel Arteta on peluuttanut viime aikoina David Rayaa ykkösmaalivahtinaan.

Raya pelasi nollapelin viime viikonloppuna Evertonin vieraana ja nollasi myös PSV:n keskiviikkona Mestarien liigassa.

Kahden kauden ajan ykkösmaalivahtina pelannut Aaron Ramsdale on löytänyt itsensä penkiltä. Artetan ratkaisu on yllättänyt monet, mutta se on tuottanut tulosta, sillä Raya ei ole toistaiseksi päästänyt maaliakaan.

Arsenal-legenda Thierry Henryn mielestä nokkimisjärjestys on muuttunut pysyvästi. Henryn mukaan Arteta ei hankkinut Rayaa kakkosmaalivahdiksi.

– Arteta näkee Rayan maalivahtina, joka kykenee voittamaan Valioliigan mestaruuden. Kun Arteta myi Bernd Lenon, hän näki Ramsdalen maalivahtina, joka voi viedä joukkueen neljän parhaan joukkoon. Arteta hankki Rayan ja uskoo, että hän on parempi maalivahti, Henry summasi CBS Sportsille.

– Kyse ei ole rotaatiosta. Artetan mielestä Raya on parempi ja sillä selvä. Pelatessasi suurseurassa joudut kilpailemaan pelipaikastasi. En usko Artetan haluavan käyttää rotaatiota maalilla. Hän hankki maalivahdin, jonka uskoo voittavan mestaruuden. Leno kävi läpi saman tilanteen.