Emmanuel Petit edusti Arsenalia vuodet 1997-2000.

Puolustava keskikenttäpelaaja juhli Arsenalissa Valioliigan ja FA Cupin mestaruuksia.

Ranskan A-maajoukkueessa maailman- ja Euroopan mestaruuden voittanut Petit paljasti FourFourTwon haastattelussa olleensa siirtymässä Tottenhamin paitaan ennen Arsenal-siirtoaan.

Petit oli jättämässä AS Monacon kesällä 1997. Petit matkusti Lontooseen neuvottelemaan Tottenhamin kanssa. Petit tapasi Tottenhamin seurajohdon seuran silloisella kotistadionilla White Hart Lanella. Petit lähti tapaamisesta taksikyydillä, jonka Tottenham maksoi, vaikkei seura tiennytkään, minne pelaaja on matkalla.

– Noustessani taksiin kuski kysyi minulta, minne haluaisin mennä. Olin oman porukkani kanssa ja suuntasimme kohti Arsène Wengerin asuntoa. Arsenalin varapuheenjohtaja David Dein oli myös siellä. Tapaaminen sovittiin Wengerin kotiin, koska he halusivat pitää kaiken hyvin salaisena.

– Arsenalin tarjous oli selvästi Tottenhamia parempi ja halusin pelata jälleen Wengerin alaisuudessa, koska hän oli ensimmäinen valmentajani AS Monacossa. Hän antoi minulle mahdollisuuden ykkösjoukkueessa ja luotti minuun. Minulle ei ollut epäselvyyksiä sen suhteen, että halusin mennä Arsènen luokse, Petit viittasi Arsenal-siirtoon.