Englannin maajoukkueen ex-laituri Andros Townsend sanoo, että hän murtui kyyneliin, kun hänen siirtonsa Burnleyyn kaatui.

Townsend, 32, veti kesällä Burnleyn kanssa onnistuneen testijakson ja pääsi Valioliiga-nousijan kanssa sopuun diilistä, mutta seura veti lopulta tarjouksensa pois, koska se ei halunnut hänen jarruttavan nuorempien pelaajiensa kehitystä.

– Se oli luultavasti yksi urani vaikeimmista keskusteluista, kertoi Townsend BBC:lle.

– Olisin voinut valmistautua, jos olisin ollut huono [testijaksolla] ja tiennyt, etten saisi sopimusta. Mutta minä katselin taloja, kouluja lapsilleni, keskustelin pelinumerostani ja sitten minulle kerrottiin, ettei tarjous ole enää voimassa. Se järkytti maailmaani.

Townsend sanoo ymmärtävänsä Burnleyn päätöstä, vaikka hän yritti taivutella seuran toisiin ajatuksiin.

Konkarilaituri uskoo, että hänen vaikea loukkaantumisensa on vaikuttanut monen seuran kiinnostukseen. Townsend harjoittelee tällä hetkellä ex-seuransa Tottenhamin U18-joukkueen kanssa, mutta hän oli koko viime kauden sivussa polvivamman takia.

-Tilanne on se, etten ole pelannut kilpailullista ottelua 18 kuukauteen, joten ikäni ja minuuttien puutteeni vuoksi englantilaiset seurat eivät voi ottaa tätä riskiä.

– Katselin ulkomaille ja ajattelin, että seurat haluaisivat hankkia kokemukseni omaavan pelaajan, mutta siellä tuli vastaan sama juttu, minuuttien puute.

– Managerit eivät myöskään halua pelaajaa testille kauden aikana, koska se lähettää heidän nykyisille pelaajilleen viestin, että heihin ei luoteta. Se saattaa muuttua, jos tulosta ei tule seuraavina viikkoina.

– Odotan, että puhelin soi.

Tottenhamin lisäksi Townsend on aiemmin edustanut muun muassa Newcastlea, Crystal Palacea ja viimeksi Evertonia.